Отново е май – месец на мечти, планове и много слънце!

Няма да крия, че май е любимият ми месец. Пролет, аромат на цветя, на кратки пролетни бури и напояващи дъждове, на ранни сутрини и късни вечери. Въздух, изпълнен с обещания и мечти, променливост, която не обещава нищо, но изненадва с всичко. И не на последно място – рожденият ми месец. Как да не го обичаш този май!

И макар след празниците май да ни изглежда дъждовен и неприветлив, някак мързелив и колеблив досущ като дебелата съседска котка, която ту да скочи на нашия балкон, ама едва ли, скоро ще ни поднесе от своя аромат.

щастлива пролет

Дъждът е време за размисъл. За мечти и копнежи. За влюбени души, за творци и търсачи на смисъла. А май е щедър в това отношение – дарява ни с повече мечти и надежди, отколкото сме способни да осъществим.И макар да е почти по средата на годината, не обещава нищо, но предлага всичко.

Май е най-романтичният месец, защото тогава отваряме сетивата си за любовта.

Той е и най-планираният месец – защото тогава избираме накъде да поемем през лятото.

Май е и месецът, изпълнен с мечти и промени, свързани с по-добър живот, нова работа и просперитет.

Май е дъждовният месец, който всички обичаме. Защото след дъждът мирише на свежо, на чисто, на сбъднатост. На Уют и на Дом.

без дъжд няма цветя
снимка: Pinterest.com

Май е пълен със празници, което значи повече време със семейството. Дълги пътувания, опашки и задръствания на изхора на София, нервни и кисели хора и очакващи и нетърпеливи родители, там, някъде в далечината, в незнайните пътни места по картата на страната. Всичко това е май – прекрасин, красив, горделив, непредвидим и толкова истински, с аромат на надежда!

цветя през май
снимка: Pinterest.com

Май е любимото време, в което да се разхождаме под дъжда, да търсим дъгата, да се оглеждаме в себе си. Да се губим из малките уличките на големия град, да подадем ръка на непознат, да си купим изстинало геврече от жената на пазара, да се усмихнем на непознат. И още куп неща… И без да ни омръзне, с непоправим оптимизъм, широта на емоциите и пъстрота май е там, почти скрит зад ъгъла, усмихвайки се хитро като палаво малко дете, давайки ни редица възможности отново да бъдем щастливи.

И това не е случайно. Май е пролетта. Май е красотата. Май е вечната пролет, която обещава да ни даде всичко, за което мечтаем. Май е най-красивият месец! Май е обещание за щастие!

П.С. Ако мечтаете да попътувате този месец, прочетете кои са най-подходящите пролетни дестинации в Европа!
Бон Воаяж! 🙂

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.