На море с деца – за какво да внимаваме?

Лятото е любимият сезон на децата – училището е свършило, дните са дълги и пълни със забавления. Какво обаче да очакваме от почивката ни на море с деца? Как да предвидим всичко, за да успеем да си починем, а децата да бъдат безгрижни и кротки? Ето няколко съвета в тази насока, които си струва да премислите.

На море с деца без купища багаж

Обикновено, основната ни грешка, когато пътуваме надалеч за нашата лятна ваканция, е че вземаме много багаж. Че какво лошо има, ще кажете. Всичкият този багаж под формата на дрехи и вещи, след това трябва да бъде събран и върнат обратно. И къде е драмата? Тя се крие във факта, че е много вероятно играчките на децата ви да не успея да се върнат в пълен състав у дома. Както и може би някои ваши вещи. Това ще развали вашето настроение и ще създаде напрежение в семействтото. А можете да го избегнете.

Ключът към успеха при планирането на багажа се крие в… списъка. Точно така – списък с най-необходимото. Нищо друго не ви е нужно. Отивате на почивка – не се премествате завинаги. Носете бански, плажни принадлежности, книга, по една-две дрехи на ден и удобни обувки.

с деца на море
снимка: Pexels.com

Забравили сте нещо важно у дома – ами сега?

Ако имате две деца, които са на сходна възраст, приготвянето на багажа и всичко необходимо би могло да е огромно предизвикателство. Затова, когато подреждате нещата за почивката, нека някои друг да се занимава с децата, за да не пропуснете нещо важно като документи, лекарства и други. Проверете по няколко пъти всичко и задължително не го оставяйте за последния момент. Ако въпреки това, пак сте пропуснали нещо – спокойно, на всекиго се случва. Keep calm на почивка сте 🙂 Ще импровизирате.

На море с деца и най-важните неща за вашето спокойствие

Едва ли има по-лоша почивка от тази, в която децата ви нямат с какво да се занимават и постоянно крещят, създават бели и се карат. Затова бъдете подготвени – отделете няколко часа или дни преди заминаването (ако ви е възможно) и заедно подберете нещата, с които ще играят на морето.

Не пропускайте да изберете и плажни занимания – особено ако децата са мънички. Лопатки, формички, гребла, надуваеми играчки – всичко това ви гарантира повече спокойствие на плажа, а на тях – приятни часове в игри и забавления.

Избирайте подходящи семейни игри и включете децата

Макар да сте на почивка, все пак сте цялото семейство, нали? Важно е да прекарвате време с децата, да ги ангажирате. Как може да се случи това? – като подберете подходящи плажни (а и не само) игри и забавления. Когато планирате почивката на море с деца, изгответе примерен план за всеки ден. Например, първият ден може да се разходите след вечеря еди-къде си, после да поиграете волейбол или друг спорт. Ако пък времето е лошо, изберете карти или табла или друга семейна игра като монополи, скрабъл и др. Важното е децата да бъдат ангажирани и да прекарвате време заедно.

татко и аз на море
снимка: Pexels.com

Помнете, че всичко зависи от вас. Затова – подредете багажа, направете списъците и смело напред към приключенията!

 

Прочети още:

Кучетата и децата – защо е хубаво да имаме домашен любимец?

Посетете нашата фейсбук страница за още интересни неща

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.