Ето как да декорираме хола – с лек привкус на пътешествие

Холът – мястото, където прекарваме най-много време

Повечето хора съвместяват кухнята и хола в едно общо помещение, напоследък много модерно като дневен тракт. Там има обособено пространство за хранене, за почивка, за игри и споделяне на време заедно. Идеята е цялото семейство да е заедно във времето, когато са вкъщи. Как обаче да декорираме това пространство с елементи на пътешествие?

Ако и вие сте мечтател и ентусиаст пътешественик, то тогава защо не превърнете вашия хол в едно прекрасно място за приключения.

Превърнете хола в сцена за вашите приключения

Ако и вие сте обладани от страстта по пътуването, ще ви предложим няколко кратки съвета, но лесно осъществими идеи, с които ще преобразите вашата дневна в място на приключения. Все пак, не е нужно да живеете на другия край на света, за да се чувствате все едно сте там, нали?
Картини по стените

Класическият начин да промените нещо малко в декора, а да усетите разликата, е с помощта на картини. Изберете такива, които са на щастливи моменти. Избягвайте дъждовни или лирични, или такива в пастелната гама. Те ще ви навяват негативни емоции. А ние искаме да бъдем щастливи, нали?

картини на стената в хола

Ако не искате картини, може направо да използвате стикери по стените, или да намерите добър художник, който да нарисува карта на света на стената.

 

Декоративни възглавнички

Ще се изненадате колко се променя интериора на вашия хол, ако смените декоративните възглавнички. Използвайте някои от тези: с карта, с различни пейзажи и др. Но не прекалявайте. Като всяко правило: прекалеността не е на почит. Всичко в умерени количества води до резултат.

декоративна възглавничка за хол

Аксесоари: куфари, дървени картини с цитати, глобусчета

Разнообразете пространството като използвате стари куфари, подредени артистично. Може да ги боядисате и освежите, за да подхождат на интериора в дневната ви.

аксесоари куфари в хола

Глобусът е най-честата асоциация за пътуване. Всеки път щом го видите, ще усетите приятното усещане за предстоящо приключение. Сложете го на видимо място във вашия хол, за да ви доставя щастливи емоции. По този начин ще си напомняте, че не принадлежите на едно единствено място, а сте дете на света.

куфар в хола

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.