5 типа любов, които ще изпиташ, преди да срещнеш единствения

Идеята за откриването на истинската любов ни оставя без дъх. Визуализираме този момент отново и отново, докато той се превърне в съвършен, очаквайки човекът, който ще ни провокира да бъдем по-добри, по-смели, по-красиви и по-обичани… Онзи, който ще промени ритъма на ежедневието ни, и ще накара сърцето нервно да подскача само при мисълта за него. Само че…

Истината може да е малко разочароваща… Пътуването в търсене на единствената любов, не е толкова безоблачно, колкото ни се иска. В живота ви ще има много хора, а надеждата, че подходящият е точно зад ъгъла, ще ви подлъгва отново и отново, докато… Докато не изгубите желание да търсите, уморявайки се от усилието да се движите само напред. Спокойно, на прав път сте!

Не трябва да се страхувате. Нито да се отказвате. Когато спрем да търсим, намираме онова, което сме търсили, нали така? Същото е и в приказката с принца жабок – може да ви се наложи да целунете няколко жаби, преди да намерите онази, която ще се превърне във вашия принц.

И така, преди да срещнете принца, ще преживеете 5 вида любов, всяка от които ще ви научи на нещо.

Първата любов

Преживяванията, свързани с първата любов, могат да бъдат описани като уроци за каране на колело. Първоначално не знаеш накъде отиваш, дали изобщо ще стигнеш, всичко е ново за теб, толкова ярко, силно, истинско и някак безкрайно. Новото усещане е по-силно от страха.

Усещаш пеперудите, за които всички преди това са говорили. Откраднатите целувки, милите жестове и всичко останало, което те кара да се хилиш тъпо и да вярваш, че не би преживял и ден без човека, в когото си влюбен.

колело.jpg

И точно тук грешиш. Колкото и гадно да ти е, в крайна сметка след раздялата се съвземаш някак. Точно както раните от ожулените колене зарастват, така и сърцето се научава, че и в любовта има болка, но и тя отминава с времето.

Трудната любов

След като животът ти е продължил, все някога срещаш нов човек. Ще те накара да се чувстваш сякаш си открил най-подходящият човек за себе си. Онзи, с когото ще можеш да продължиш напред, да му се довериш, да градите заедно. Само че с времето осъзнаваш колко много се е променил. А той/тя всъщност никак не се е променил, а по-скоро се е преструвал на нещо, което не е.
трудната-любов

Накрая се разделяте и получаваш важен урок – трябва да се научиш да уважаваш и обичаш себе си. Най-хубавото ти предстои!

Любовта на най-добрия ви приятел (съвместното съжителство)

любовта-на-приятеляДокато се справяш с поредното разочарование, търсейки онзи, който те заслужава, попадаш на онзи, който винаги те е искал – най-добрият ти приятел. Спокойно, на всеки се случва да приеме утеха, когато сякаш целият свят е против него. Този човек ще те обича и закриля, ще дава всичко за теб, но ти няма да можеш да отвърнеш със същото.

Ще продължиш да се залъгваш, че всичко е наред, докато един ден ти писне и не можеш да продължаваш да се преструваш.

Любовта ураган (най-страстната)

И точно когато почти си убедил себе си, че истинската любов и страст не съществуват, любовта ураган идва да те отвее. Тази връзка ще бъде глупава, романтично-захаросана, точна такава, за каквато се пише в любовните романи. Разбира се, тя ще приключи толкова бързо, колкото е започнала, оставяйки те объркана и на парчета.

любов-ураганБезкористната любов

Точното когато си се отказала, ще се появи този, с който ще усетиш, че е различно, че няма нищо общо с това, което е било преди. Ще бъде този, който те е чакал през цялото време. А ти ще се питаш как изобщо е възможно да съществува. Твоята сродна душа. Възможно ли е изобщо? Чудиш се дали си способна да обичаш по този нов, различен начин. Чувстваш се сякаш сънуваш и постоянно си в напрежение, че ще се събудиш рязко. Но не се събуждаш, защото знаеш, че всичко до този момент си е струвало, че всичко, което предстои, ще е хубаво, и ти го заслужаваш. Защото си открила твоят човек. Единственият!

любовта-с-единствения

 

Прочети още:

Любовта, която даваме, и получаваме, остава

Пречи ли ни постоянното търсене на любовта да бъдем щастливи?

Посетете нашата фейсбук страница за още интересни неща

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.