Съвети за красота преди сватбата

С наближаването на сватбата, ангажиментите ви стават все повече. Не забравяйте за вашата красота и си осигурете достатъчно време, за да изглеждате забележително на големия ден. Все пак, вие ще сте центърът на повече снимки, нали?

Какво да направите, за да изглеждате красиви и щастливи на сватбата?

Важно е да започнете с подготовката за вашата красота няколко месеца преди големия ден. Ето как да се случи това?

4-6 месеца преди сватбата

Създайте си режим на релаксация. Поне един в седмицата не правете нищо, не говорете за сватбата, не се занимавайте с нея. Всички знаем, че сватбата е прекрасен етап от живота на човек, но също така е доста стресираща, предвид организацията и малкото време. А стресът влияе на външния ни вид, затова – поне веднъж седмично се разсейвайте с други занимания.
Грижете се за кожата си. Стресът влияе негативно на външния ѝ вид. Ако се налага, консултирайте се със специалист, ако се нуждаете от процедури. Същото важи и за прическата, цвета на косата. Ако искате да промените нещо, не го оставяйте за последния момент. Дните преди сватбата не са време за експерименти. Консултирайте се с вашия фризьор и заедно решете каква ще бъде вашата прическа.

Покрай организацията за сватбата често забравяме да се храним нормално. А това е много важно не само за външния ни вид, но и за това как се чувстваме. Практикувайте упражнения – с тях ще свалите част от стреса, а и ще помогнат на тялото ви да изглежда по-добре, а вие ще се чувствате по-красиви от всякога. Спортът ще ви помогне да свалите излишните килограми, ако сте решили. Но не прекалявайте, всичко в допустимите норми е полезно.

3-2 месеца преди сватбата

Запазете си час при фризьор и гримьор, за да уточните как ще изглеждате на сватбата.

Направете си пробна прическа и грим, ако се налага. Така ще сте спокойни, че няма какво да се обърка.

Ако се нуждаете от допълнителни процедури, свързани с лицето, косата и др. сега е моментът. След това, ще е късно. Не оставяйте нищо за последния момент.

Пийте достатъчно течности, като избягате захарта и газираното – те не само ще развалят фигурата ви, но и ще ви дадат допълнително напрежение и стрес, което не ви трябва. Продължавайте със спорта и упражненията – ще ви помогнат с редуцирането на стреса.

Няколко седмици преди сватбата

Оттук нататък никакви експерименти с косата! Цветът, дължината и всичко останало, свързано с вашата прическа, трябва да е наред, защото нямате време да чакате да порасне. Хранете се с плодове и зеленчуци за повече енергия, избягвайте солта и сладкото. Пийте повече вода, за да бъде кожата ви чиста и здрава. Ексфолирайте я добре и се грижете да не и липсва нищо: от хидратиращия нощен крем до задължителния дневен със слънчезащитен фактор.

Седмицата преди сватбата

Обикновено, седмицата преди сватбата е моминското парти, а с него безкрайни часове от забавления, вредна храна и напитки. Не се отпускайте точно сега! Месеци наред тренирахте, внимавахте с храненето, сега не е моментът да се отпускате! Погрижете се за това да имате достатъчно часове сън (ако не спите по 8 часа на денонощие, кожата ви ще изглежда уморена).

За справянето с предсватбения стрес много помагат масажите. Запазете си час и се отпуснете. Всичко е под контрол и няма нужда да се притеснявате. Насладете се на последните дни преди сватбата.

В зависимост от това дали ще си правите професионален маникюр (или гел лак), запишете си час за него няколко дни преди сватбата. Разгледайте няколко от нашите чудесни идеи за сватбен маникюр.

Денят преди сватбата

Погрижете се за кожата си. За косата също, не забравяйте да пиете достатъчно вода. Не пропускайте хранене – ще усетите умора и изтощение. А трябва да се запасите с достатъчно сили за предстоящото. Денят преди сватбата се наспете добре. Не стойте до късно. Отпуснете се в топла вана, усмихнете се и си пожелайте всичко хубаво в утрешния ден.

Снимка: wsweddings.eu

В сватбения ден

В сватбения ден не пропускайте хранене. Колкото и да сте заети, закуската е важна, а и без нея няма да имате сили до края на деня. Тъй като сватбеният ден е свързан с много организация, предварителни уговорки и други, придържайте се към плана. Фризьор, гримьор, време за себе си. Не се паникьосвайте. Всичко е във ваши ръце. И не забравяйте да се усмихвате. Най-хубавото предстои!

 

Прочети още:

Сватба със скромен бюджет?

Посетете нашата фейсбук страница за още интересни неща

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *