Красива и здрава коса през студените месеци

Красива и здрава коса всеки ден

Хладните есенни и зимни месеци могат да са пагубни за вашата коса, но не е нужно тя да страда. Запознайте се най-добрите олиа и масла за здрава коса през студените месеци. Добавете ги към ежедневните си грижи за косата и ще видите промяната.

От какво се нуждае нашата коса през студените месеци?

С тези природни съставки ще възвърнете блясъка и здравината на косата си. Използвайте ежедневно.

 

Масло от авокадо

Маслото от авокадо е сред малък брой продукти, които успяват да проникнат най-дълбоко в косата. Авокадото е пълно с витамини и антиоксиданти, които ще заздравят косата ви и ще ѝ придадат блясък. Авокадото масло е идеално за суха, увредена и изтощена коса.

 
Масло от шеа

Маслото от шеа е идеално за крехка коса, склонна към накъсване. То ще заздрави косъма от корена до самия му край. Най-добре се усвоява, когато го сложите върху мръсна или мокра коса, за да видите колко добре попива. Освен това, маслото от шеа действа като щит над косата от UV лъчите и от негативната страна на слънцето.

Масло от манго

Маслото от манго има омекотяващ ефект върху косата. Освен това хидратира много добре благодарение на витамините, които се съдържат в мангото. Маслото помага да изолираме косата си от вредните влияния през студените месеци: вятър, дъжд и др.

красива и здрава коса
снимка: unsplash.com
Зехтин

Зехтинът овлажнява в дълбочина косата като е подходящ за коса без блясък. Най-добре е да го използвате през есента и зимата, когато косата е по-суха и изтощена заради сезонните условия. Освен, че я предпазва, зехтинът прави косата мека и приятна на допир.

 

За да имате здрава и красива коса, е необходимо да полагате редовни грижи за нея!

 

Прочети още:

Асиметрични прически – хит за правата коса

4 лесни начина за супер прическа за къса коса

Есенните аксесоари, без които не можем

Още интересни теми ще откриете в нашата фейсбук страница: Градски дами.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.