10 начина да наситите дома си с хюга

Какво е хюга?

Хюга (от дат. hugge) означава атмосфера на преживяването, т.е. интимно преживяване, което свързваме с уюта, близостта, дома, топлината, красотата и пр. В подобни моменти в тялото ни се отделя хормона на щастието и затова хюга е щастие. С хюга можем да живеем по-спокойно и по-щастливо, защото щастието е в малките неща.

Най-просто: хюга е да ядем шоколад, да пием чаша вино след тежък ден, да се топлим в мекото одеяло, когато навън е студено, четейки книга край печката 🙂 Схванахте, нали? Хюга е всичко онова, което ни прави щастливи. Хитри са, датчаните, измислили са го!

И така, как да принесете малко повече хюга вибрации във вашия дом? Много лесно, с тези 10 начина домът ви ще се превърне в хюга място…

Осигурете си по-уютна зима, използвайки датското разбиране за щастието…

Ще си кажем: „Тия пък, датчаните, какво разбират от щастие? Нали при тях е все студено!“. Именно, когато е студено, хората си намират други неща, които да ги радват, защото не получават достатъчно слънчева светлина, следователно по-малко хормон на щастието… И какво правят те, за да са щастливи?
Домашно одеяло

Едва ли има нещо по-уютно, по-хюга от домашното одеяло.. Не, не онова от магазина, което е перфектно. Да, точно това, раздърпаното, с големите възли, истинската вълна и аромата на топлина, на зима, на прегръщащи се хора, създаващи спомени. Това е хюга одеяло и хюга изживяване. (п.с. можем да добавим хюга към всичко, всяка дума, всяко действие може да е хюга;) А и какво по-хубаво от това да се скрием в това топло домашно одеяло с чаша горещ шоколад и приятна книга, а навън – нека си вали…

домашно одеяло хюга
снимка: Pinterest.com

Топли напитки

Хюга не са само свещите и топлите меки одеяла. Хюга са също и топлите напитки като какао, каде, чай, дори виното, защо не и греяното. Хайде сега, за да ви е хюга вечерта, отидете и си направете една чаша горещ шоколад с много сметана и го изпийте на спокойствие, сгушени в топло одеяло. Хюга ли ви е?

хюга напитки
снимки: Pinterest.com

Вечеря на свещи

Както вече споменахме, хюга обича светлината и домашния уют. Затова, добавете малко хюга елемент към обичайната ви вечеря. Поставете няколко красиви свещи на масата, докато хапвате. Ще усетите разликата.

свещи
снимка: Pinterest.com

Да се научим да си угаждаме

Давайте, запалете няколко свещи, грабнете хубава книга, позволете си малко време за себе си. Заслужавате го! И не бързайте, животът ще почака.

релакс
снимка: Pinterest.com

Местенце до камината и/или печката

Колко уютно е около камината! Задължително трябва да имаме местенце до нея, да се любуваме на огъня, на топлината и на спокойствието, което ни обзема. Защото в топлата прегръдка на камината всичко е възможно…

камина
снимка: Pinterest.com

Естествени елементи в дома

Колкото по-естествен е вашият дом, толкова по-хюга ще е той. Използвайте дървени мебели, светли цветове, декоративни възглавнички и свещи. Поканете топлината, но без да претрупвате пространството. Скандинавците обичат белия цвят, защото им носи усещане за чистота. Може да го използвате за декорация.

хюга естественост
снимка: Pinterest.com

Свещи, които ще превърнат всяка стая в магически оазис

Да, свещите са много хюга, ама много.

Студеното време може да изсмуква енергията ви, но затова пък има свещи, с чиято помощ се чувства топло и уютно и в най-големия студ. Запалете няколко свещи и усетете тяхната топлина, която преминава в тялото ви.

свещи хюга
снимка: Pinterest.com

Топли и меки кожи

Зимата превръща дома ви в защитно обежище от студа и вятъра. Използвайте като декорация кожи и всякакви пухкави материи, които ще направят дома ви по-хюга.

хюга кожи
снимка: Pinterest.com

Слоеве текстури в неоправеното легло

Перфектно оправеното легло може и да е хубаво, но всички възглавници, одеяла, чаршафи и други, които не са подредени под конец, оставят в стаята усещане за живот, което е далеч по-комфортно от оправеното легло.

А и някой някога е казал, че щастливите хора не си оправят леглата… така че.. 🙂

хюга легло
снимка: Pinterest.com

Палитра от цветове

Неутралните цветове може би имат своя чар, но в сивите дни най-зареждащи са ярките цветове, които ще ни извадят от меланхолията на зимата.

хюга цветовете
снимка: Pinterest.com

Хюга не е просто скандинавски начин на гледане на света. Хюга е да се радваш на малките неща в живота, да го правиш красив, виждайки недостатъците му, обичайки го заради тях.

Прочети още:

Как да разнообразим спалнята си?

И замириса на празници – любимите коледни филми

Посетете нашата фейсбук страница за още интересни неща

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.