Как да изваем тяло за лятото – 4 полезни упражнения

Пролет пукна – време за упражнения и свежа визия

упражнения за стягане

Пролетта дойде, а заедно с нея и топлите прохладни следобеди.

Слънцето започна да ни напича и да затопля нашите измръзнали от зимата телца.

А ние, за да не му останем длъжни, започваме да си обновява гардероба с по-оскъдните и късички панталонки, полички и тениски.

И така, разхождайки се навън в прекрасният хубав слънчев ден, гордо развявайки нашето фитнес телце, започваме да усещаме лека тежест и недостиг на въздух, засилващ се все повече и повече със всяка следваща крачка.

Изведнъж нашето фитнес телце се превръща в един оазис: стегнатото дупе и плоският корем са заменени от слой чипс, зрънчо, газирани напитки и други вредни храни, които сладичко сме си похапвали пред телевизора в студените зимни вечери. Но въпреки това, решението да се оттървем от натрупаните любовни дръжки е толкова силно, че ни трябва план.

Как? 

Чрез физически упражнения и изграждане на здравословни хранителни навици. Ето и четири от най-ефективните упражнения за стягане на тялото с доказан резултат.

Видове упражнения за стягане на тялото

Първото упражнение е класическата лицева упора. То стяга горната част на тялото, като акцентът е върху гърдите, трицепса и раменете. Като тук са участват голяма част и от останалите мускули, които играят ролята на стабилизатори (помагат, не са основна мусулна група).

Лицева опора упражнение
Важното при това упражнение е тялото да е в една линия и максимално изпънато, а краката да са на широчината на раменете. Движението се извъшва само от ръцете. По-лесният вариант е със сгънати колене, но така натоварването е по-малко. От друга страна, е много подходящо за начинаещи.

Второ упражнение е клек. То е много добро базово упражнение, с чиято помощ ще се оттървете от излишните мазнинки в долната част на тялото.

упражнения клекове

Перфектно упражнение, неслучайно наричано кралицата на упражненията. В него участват: бедрата, дупето, прасците, дори и коремните мускули. И след време сами ще възкливате:
“Здравей бразилско дупе, чао портокалова кожа”

Третото предложение е предна опора. Много е подобно на лицевата опора, с тази разлика че тялото остава неподвижно. Също така, както лицевата опора, и тук се вклюват голям брой стабилизиращи мускули, което го прави излючително полезно за изграждане на един хубав и стегнат корем.

Разликата тук е че опората пада върху лактите, а не върху китките, както е при лицевата упора. Другата разлика е ,че краката трябва да са прибрани един до друг.

И на последно по ред, но не и по важност е бърпи.

Това е едно мултифунционално експлузивно упражнение, което натоварва цялото тяло – от пръсците до раменете. Една чудесна алтернатива за мързеливите фитнесджий, но ако мислите че само едно упражнение ще ви помогне, то със сигурност грешите. Не е достатъчно за цялостна тренировка. Направете двайсетина повторения и сами ще се убедите. Неслучайно това упражнение присъства във всяка тренировъчна програма на големите атлети по целия свят.

упражнения

С помощта на тези упражнения и вашата воля ще успеете да изваете тялото си за идващото лято. И не забравяйте – храненето също е много важно.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.