7 приказни замъка в Ирландия, които да посетите – част 1

Ирландия – страна на магия

Ирландия е страна, в която всички магически сказания стават реалност. Очарователни замъци, скрити сред гори, красиви пейзажи и тайнствени местенца – това е само част от красотата на Ирландия.

 

Представяме ви 7 исторически приказни замъка в Ирландия, които не трябва да пропускате.

Замъкът „Кайлмор“

Замъкът „Кайлмор“ в Ирландия е построен е двойка, дошла на меден месец в местността. Младоженците толкова се влюбили в красотата и спокойствие, пейзажът ги омагьосал и така се решили на това сериозно начинание.

Строежът започнал през 1867 г. и в продължение на 4 години с помощта на 100 мъже бил завършен. Замъкът има 70 стаи и покрива 40 хил. акра площ. Викторианските градини са отворени за посещение на туристи, както и Кайлморското абатство, което се самоиздържа като манастир.
Замъкът „Бларни“

Замъкът „Бларни“ в Ирландия датира преди 1200 г. Но сегашната му структура е от 1446. Построен е от Кормак Макарти и днес е много посещаван от туристите заради легенда, свързана с един специален камък на върха.

„Камъкът на красноречието“ или известен още като „камъка бларни“ (от англ. „бларни“ – убедително говорени, заблуждаващи безсмислици – бел. ред.) трябва да бъде целунат, за да се овладее магията на думите. Този, който го направи, ще се превърне в най-красноречивият човек на света. Ежегодно оттук минават хиляди туристи, но никой от тях не е споделил какво се е случило с живота му след заветната целувка с Камъка.

Замъкът „Бир“ в Ирландия

Замъкът „Бир“ е бил дом за различни хора още от далечната 1170 г. Днес градините са отворени за туристи, където имат шанса да се насладят на спокойствието и красотата, извиращи от това местенце.

 

Очаквайте продължение на темата с останалите 4 приказни замъка в Ирландия.

 

Прочети още:

Най-красивите замъци от приказките – галерия

Шотландия – спираща дъха магия на страната в снимки

10 причини да посетим Европа през зимата

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.