10 причини да посетим Европа през зимата

Зимата – идеалното време за посещение на Европа

Макар да не ни се вярва – зимата е най-подходящото време да опознаем и обикнем Европа. Да, може би е студено, снежно и не много благоприятно за дълги разходки навън, но въпреки това си струва да видим някои неща точно през този сезон. И не се притеснявайте, ако снимките ви не се получат, както желаете. Винаги може да посетите Европа и през лятото. Но зимата, зимата е друго… Вижте 10 причини, които ще ви накарат да се замислите къде ще пътувате в Европа тази зима.

През зимата пътуват по-малко туристи из Европа

Да, това е факт. Всички китайци, японци и всякакви други хорица, които се редят от ранни зори на опашките пред Ватикана и всякъде другаде – няма да ги има зимата. Вярвайте. Идват от далеч и не са свикнали на студ. Така че, имайте този факт предвид, когато избирате екскурзията си из приказна (а защо не и снежна Европа). Обикновено периодът юни-август е най-натоварен, тъй като тогава се появяват международните туристи. Ако искате да избягате цялата тази лудница, пътувайте през зимата – по-спокойно ще ви е, а и ще може да се насладите на забележителностите без да ви бутат и дърпат.
По-евтино е да пътувате в Европа през зимните месеци
зимата в Европа
снимка: Pixabay.com

Тъй като не е сезон за екскурзии, цените на хотели, забележителности, самолетни билети и всичко останало са доста по-евтини, отколкото през лятото. Това е чудесна новина, тъй като можете да спестите и да вложите парите си в това да посетите повече места, захранвайки гладната си душа с преживявания.

През зимата се случват всички интересни събития, фестивали и други културни мероприятия

Карнавали, филмови фестивали и всякакви други местни събития дебнат през зимата. Затова, не ги пропускайте. Например, през февруари е Филмовият фестивал в Дъблин, който спокойно може да посетите и да попиете от местната култура. В крайна сметка, зимата не е толкова страшна, ако си добре облечен и изпълнен с емоции и ентусиазъм за това, което предстои.

Зимната атмосфера

Красотата на зимата няма как да бъде наистина усетена, ако не посетим някои от прекрасните европейски градове. Представете си Айфеловата кула, покрита със сняг. Като в приказка. Или приказните немски замъци, обвити в красива мъгла и нежен сняг. Като приказка.

Зимните спортове

Нека не забравяме и за зимните спортове. Какво по-хубаво от това да се разходите до Швейцария и да се пуснете със ски. Или пък да карате кънки в Холандия или Дания. Няма да забравите това преживяване години наред.

зимни спортове
снимка: Pixabay.com
Аурата, която се носи на север

Северното сияние е нещо, което си струва да бъде видяно от всеки. Ако имате възможност, посетете скандинавските страни точно през зимата – тогава ще имате възможност да видите това красиво явление.

северно сияние
снимка: Pixabay.com
Забавления на открито

Европа е богата на разнообразни забавления навън. Става дума за пързалки за кънки, ледени барове, представления и всякакви други събития. Не се притеснявайте, няма да премръзнете, всичко е измислено. Но адреналинът ще ви бъде в повече. Заслужава си да бъде изживяно.

Топла зима в Южна Европа

Почти бяхме забравили за тази опция – да ни е топло в студените зимни месеци. А възможно ли е? Разбира се – възможността се казва Южна Европа. Като започнем от Крит, Кипър, Сицилия, всички южни региони на Италия, Гърция и Испания – на всички тези места липсва сняг, но пък топлината е в изобилие. Ще сгрее и най-премръзналите от вас с обещание за топлото лято, което така дълго очакваме.

Ледените хотели

Всяка зима в Скандинавските страни се построяват места за настаняване изцяло от лед. Всичко от леглата до дребните детайли е от блокове лед. Резултатът е невероятно красив и може да бъде видян на ежегодни събития, организирани по този повод.

зимна Европа
снимка: Pixabay.com
Зимна традиционна кухня

Стигнахме и до кухнята. Зимата се храним по-обилно заради студеното време, така че ни е позволено да се поглезим, нали? Струва си да посетите Европа през зимата, за да се насладите на някои традиционни ястие, предлагани в различните страни по това време.

Същото важи и за питиета. Кога друг път ще пиете традиционно греяно вино?

Убедихте ли се, че зимата е красив сезон, през който си заслужава да посетим Европа?

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.