Винаги избирай СЕБЕ СИ!

Може би звучи изтъркано и фалшиво или дори познато, но това е самата истина. Винаги избирайте себе си пред всички останали. Това не ви прави егоисти, напротив. Прави ви целеустремени.

С времето научих, че всички грешим в даден момент, а повтарянето на грешките не е гаранция, че сме научили урока си. Напротив, понякога дори не виждаме повторяемостта, която сами сме оформили. Но да грешиш е човешко.

С наближаването на 30-те някак си все повече и повече започвам да усещам, че не всичко е такова, каквото съм си го мислила. Хората не са това, което очакваш. Ръсят все повече и повече разочарование с всеки следващ ден. Егоисти са и всеки те ползва, докато не се скапеш като разкапан часовник, подобно известните картини на Дали. Щастието все повече изглежда като химера, а изкуството – все по-недостижимо сред битието от посредственост и поквара. Да, щастието може би е в това да си в хармония със себе си. Следователно, ще си щастлив, ако избираш себе си. И се доверяваш на себе си. Не е ли така?Някои ще кажат, че остарявам, други – че помъдрявам. А аз – че трупам опит. Нито добър, нито лош – просто опит. Мислех, че с времето ще се науча да отсявам незначителното от истински важното, приоритетите и хората, които заслужават да са редом до мен в живота, но това така и не се случи. Доказателство са последните грешки, които направих. Не се научих, че непоисканото добро е … това е друга история! Животът е странна смесица от избори. На кого да помогнеш, кого да забравиш, към кого да се обърнеш, когато имаш нужда от помощ, на кого да се довериш и от кого да избягаш. Но преди да избереш всички тези хора, избери себе си. Довери се на себе си, на инстинкта си за добро и лошо. Защото дълбоко в себе си всички знаем отговора за всяка ситуация.

Кое е истински важното за мен в дадена ситуация? Колкото и да се страхуваш, че няма да успееш, че си сам, довери се на себе си. В крайна сметка, успехът и неуспехът зависят изцяло от теб. Какво ще избереш – да се довериш на най-верния си фен или да поставиш пред някой друг това, което ти е важно? Мисля, че отговорът е ясен.

Прочети още:

Списък с неща, които осъзнах на 30!

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.