Защо обичам неделя с дъх на спокойствие и аромат на сладкиши?

Неделя – моят ден за почивка и разговор със себе си

Неделя е и дори времето да не е прекрасно, винаги можем да си го направим такова. За мен неделя е времето да си стоя вкъщи, наслаждавайки се на… себе си 😉

неделя е любимият ми ден
снимка: Pinterest.com

Ето ги и 5-те ми причини да обичам неделя.

Време за себе си

В неделя отделям време за себе си. През напрегнатата седмица нямам време за почти нищо. И ето, че пак е неделя и имам време да подредя дрехите си в гардероба, да изчистя, да си направя любимата маска за лице, да лакирам ноктите си и други забавни неща. Не пропускайте тези рутинни дейности за себе си, защото те ви осигуряват спокойствието и комфорта, от които се нуждаете през делничните дни. Подарете си време за себе си – само така ще сте истински доволни. И щастливи 🙂 И наспани, естествено 🙂

 
Късна закуска в леглото

Обожавам неделната закуска в леглото. Макар да не е много за предпочитане, мога да си седя цял ден и да похапвам палачинки, препечени филийки, мекици и какво ли не. Заедно с любимото кафе, това е най-обичаният от мен ритуал. Може би има нещо освобождаващо и магическо в това да не бързаш за никъде, да си господар на времето.

неделя време за себе си
снимка: Pinterest.com

По пижама до късно

Пижамата е най-удобното облекло, дори се чудя защо не ходим с него на работа. Така ще редуцираме стреса поне на половина. Обичам да се размотавам с пижама в неделя. Няма за къде да бързам, нали?

Да живеят пижамите!
снимка: Pinterest.com

Интересна книга или любим филм/сериал

Част от неделния ми ритуал са книгите и филмите. Обичам да чета и тъй като през седмицата нямам време за тази си страст, го правя през почивните дни. Същото важи и за сериалите. Понякога мисълта, която ме крепи през седмицата, е че в неделя ще мога да си почина, гледайки любимите продукции.

релаксация в неделя
снимка: Pinterest.com

Следобедна разходка

Ако времето е хубаво, следобедът го посвещавам на хубава разходка. А защо не и на пазар. Това включва следобедно кафе навън, може с приятели, може в движение. Ако не ми се пие кафе, си приготвям смути или фреш и се любувам на спокойствието, озарило неделния ден.

неделни разходки
снимка: Pinterest.com

Пропуснах да спомена тренировките по зумба, но за тях ще говоря друг път.

А вие какво правите в неделя? 🙂

 

Прочети още:

7 филма за есенно настроение

Градината на човешката душа

Как да направите есенните вечери по-уютни?

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.