Опитайте тези храни за добро настроение

Как да изберем храни за добро настроение?

Съществуват ли храни, които могат да променят настроението ни? Към по-добро. Хубаво е да прибягваме към тях в случаи на апатия, депресия, отпадналост и липса на настроение.

Много често причината за тези настроение е в ниските нива на хормона на щастието, от който зависи управлението на емоциите, апетита, нашето настроение. Също така този хормон, наречен серотонин, тонизира и стимулира имунитета. Храната влияе върху нивата на серотонин и по тази причина е важно да се замислим какво ядем в ежедневието си. Кои са онези храни за добро настроение, които трябва да консумираме ежедневно?

щастливи
снимка: Pexels.com
Леща

В лещата се съдържат аминокиселини, които помагат за нормализирането на психическото състояние на човека. Полезните свойства на лещата не свършват тук – тя помага и за добрата работа на сърдечно-съдовата система.

Непастьоризирани сирена

Сирената помагат за производството на хормона на щастието. Затова – похaвапвайте си повече от тях, особено когато сте унили.

сирена храни за добро настроение
снимка: Pexels.com

Извара

Изварата повишава жизнения тонус на тялото ни. Нейната редовна консумация ще ви гарантира бодрост и позитивно отношение към света.

Кисело мляко

Както и със сирената, киселото мляко осигурява на мозъка хормона на щастието.

Бадеми

Бадемите са богати на витамини В2 и Е, магнезий и цинк, които са необходими за поддържането на умствения тонус и доброто настроение.

храни за добро настроение
снимка: Pexels.com

Морски дарове

Морските дарове съдържат високо количество фосфор и омега-3 киселини. Те притежават свойства на антиоксиданти и спомагат за снабдяват мозъка с кръв.

Натурален шоколад

Ето тук дива любимата ни част – шоколадът – любим от списъка на храните за добро настроение. Разбира се, не сме учудени, че шоколадът доставя удоволствие. Все пак всеки от нас, консумирайки шоколад, остава щастлив и доволен поне за кратък период от време. За да не попречи на външния вид, нужно е не повече от 30 г. на ден. Консумацията на шоколад помага за това мисълта ни да е остра, да сме бодри и щастливи. НО не прекалявайте – дозата убива удоволствието.

храни за добро настроение 1
снимка: Pexels.com
За да сте в добро настроение, да сте физически работоспособни и да поддържате добра умствена функция, е необходимо да приемате допълнително различни витамини и микроелементи. Консултирайте се с вашия лекар как да ги приемате. Що се отнася до храната, изключете пърженото и мазното, или поне намалете дозите. Заедно с тези храни, изхвърлете консервираните храни, чипсове, алкохол и всичко друго в този ред на мисли. Така ще си осигурите достатъчно жизненост и позитивни емоции за напред.

Прочети още по темата:

Как да ядем любимите храни и да отслабваме?

Здравословно рецепти за освежаваща вода

6 рецепти за смути за по-красива коса и кожа

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *