7 съвета как да изглеждаме по-високи и слаби

Огледалце, огледалце, как да станем по-високи и слаби?

Не всеки може да е слаб и висок. Но пък има трикове, с чиято помощ лесно можем да изглеждаме по-високи и слаби. Не, не е нужна пластична операция, а подходяща комбинация от дрехи. Вижте как може да го постигнете.

П.С. Ако спазвате тези простички правила, няма как да не изглеждате по-високи и слаби.

 

Топ и пола

топ и пола 1
снимка: google.com

За да изглеждате зашеметяващо, най-важно е да не забравяте за позицията на тялото. Подходящо подбраните дрехи са от ключово значение за това как изглеждате. Например, ако носите блузата си разпасана, намалявате част от дължината на тялото и карате торса да изглежда по-дълъг за разлика от краката, които скъсявате. Съвет: носете блузата или потника/ризата запасана полата, за да подчертаете формата на ханша и да издължите краката. Така вашата фигура ще изглежда по-елегантно.
Колани и обувки

колани и обувки
снимка: google.com

Ако носите сандали, които имат връзки над глезена, важно е техният цвят да е като този на кожата ви. Защо? Когато става дума за обувки, разликата в цвета им и вашата кожа кара краката ви да изглеждат по-къси. Също така, избягвайте широки колани. Те отрязват фигурата ви и не помагат да сме по-високи и по-слаби.

Якета

якета
снимка: google.com

Ако искате да изглеждате по-високи и слаби, то не носете обемни якета, защото така визуално скъсявате краката си и правите силуета да изглежда сплескан. Съвет: избирайте якета, които не са така обемни, а дължината им е до кръста или съвсем малко под него.

Трябва да внимавате и при избора на чанта. Малката чанта е идеална, за да издължи фигурата ни и да сме по-високи и слаби. Ако предпочитате ранички, нека да са малки и с геометрични форми.

Жилетки

жилетки
снимка: google.com

Дългите жилетки са лесен начин да „добавим“ няколко сантиметра височина без да слагаме високи токове. Разбира се, жилетката не трябва да е обемна или с големи джобове, защото така ще придадем допълнително ширина, а не е това целта ни.

Рокли

рокли
снимка: google.com

Обемните дрехи стоят добре на високи дами. Когато не сме толкова високи, обемът придава натиск на фигурата към земята, реже част от силуета, по-специално краката.От друга страна, роклите с акцент в кръста, са идеални да изглеждаме по-високи и слаби. Те дават чудесна пропорция на тялото и издължават силуета.

Контрасти и едноцветност

контраст
снимка: google.com

Контрастните цветове при облеклото като например ярък топ и тъмен панталон или пола имат свойството да разделят фигурата на две, създавайки хоризонтални граници с акцент върху липсата на височина.

За сравнение, монохромните или едноцветните комбинации подчертават силуета в дължина.

Дънки и блуза

дънки и топ
снимка: google.com

Късата блузка е идеалното решение за дами, които не са високи, а искат да бъдат. Комбинирайки я с дънки с висока талия, ще издължите краката. Друг вариант е да носите къса блузка и пола. Опитайте, а резултатите ще са приятна изненада за външния ви вид.

 

 

Източник: Brightside

Прочети още:

Есенни тенденции при обувките

Шал – любим аксесоар през топлите есенни дни

Есенната мода 2017 – какво ново?

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.