Най-добрите филми за пътешествия

Кои са най-добрите филми за пътешествия и какво можем да научим от тях?

Филмите за пътешествия – всички ние ги обожаваме.

Истината е, че именно филмите ни вдъхновяват за избор на дестинация при пътуване. На всеки се е случвало да гледа филм, свързан с пътуване до далечна страна и след това да отиде там. Филмите разпалват въображението ни и ни карат да мечтаем, вдъхвайки ни сигурност, че даденото място ще ни впечатли.

Кои са най-добрите филми за пътешествия?

Ако не сте ги гледали, може да го направите. Лятото наближава, защо да не откриете ново място, което да посетите?

Индиана Джоунс (всички филми)

Индиана Джоунс най-добрите филми за пътешествия

Едва ли има човек, който да не харесва сериите за Индиана Джоунс и приключенията му. Филмите му са класика за авантюристите. Това, което научаваме от тях, е че винаги има изход от всяка ситуация. Ако все пак не сте гледали поредицата, направете го. Със сигурност ще ви вдъхновят за приключения.

 

 Под слънцето на Тоскана (2003)

 

Номер две в класацията за най-добри филми за пътешествия е „Под слънцето на Тоскана“. Историята е свързана с това, че в живота трябва да поемаме рискове, за да получим това, за което мечтаем. Ще кажете, какво общо има това с пътешествия и пътуване? Много просто – животът е едно пътуване. Само че не знаем дестинацията, а от нас зависи накъде да тръгнем. „Под слънцето на Тоскана“ – една романтична история за живота и превратностите, за изпитанията по пътя към щастието. И преди всичко Италия – че кой не би бил щастлив на подобно място!

Евротрип (2004)

евротрип най-добрите филми за пътешествия

Няколко приятели авантюристи, приключение, Европа – страхотен филм, изпълнен с доза смях, комични ситуации и интересни забележителности. Евротрип определено е един от най-добрите филми за пътешествия правен някога. Подарете си два часа забавление и се запознайте с героите и с техните мечти за пътуване в Европа. 

Тайният живот на Уолтър Мити (2013)

Филмът „Тайният живот на Уолтър Мити“ е създаден по едноименната книга. Ще ви развълнува, защото поставя въпроси, свързани с живота като едно непрестанно пътуване. Понякога именно животът ни кара да направим неща, които не сме предполагали, че са по силите ни. И така, откриваме колко много можем да постигнем и колко много още ни предстои.  В „Тайният живот на Уолтър Мити“ главният герой е обикновен човек, който води еднообразен и скучен живот. Но един ден съдбата му се променя и му предоставя възможността да направи околосветско пътешествие. Какво ще се случи с Уолтър? Дали ще бъде променен от видяното? 

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.