„Разкажи ми приказка“ – модерна интерпретация за възрастни

Приказките винаги са били начин да избягаме от реалността. Януари е най-дългият месец в годината и е чудесен момент да се отпуснем след дългите празници и да потънем в някоя приказка. „Разкажи ми приказка“ е точно това, което ви трябва в студената януарска вечер. Ще затопли сетивата ви, защото ще ви кара да търсите аналогии с познатите ни приказки, които са всъщност доста страшни. Малко повече информация за сериала, къде да го гледате и защо си струва – продължавайте да четете!

„Разкажи ми приказка“ – завладяващ трилър, който няма да ви остави на мира

Разкажи ми приказка ковър
снимка: www.imdb.com„Разкажи ми приказка“ – история за власт, алчност, отмъщения, страст и лудост.

Отдавна не бях гледала толкова интересен сериал, който да завладее съзнанието ми в търсене на контекстуални връзки. В началото се питах какво общо имат всички тези герои, отделни истории ли са. В последствие обаче всичко се навърза. Няма да издавам повече, само ще каже, че интерпретацията на Кевин Уилямсън е изключително добра (познат от „Дневниците на вампира“, „Писък“, „Знам какво направи миналото лято“).

Смелият избор да използваш сюжети от познати истории като „Трите прасенца“, „Червената шапчица“, „Хензел и Гретел“ в комбинация със зведния актьорския състав носи безспорен успех на продукцията. На екрана срещаме заедно Пол Уeсли (познат като Стефан Салваторе от „Дневниците на вампира“), Ким Катрал (Саманта Джоунс от хитовия сериал „Сексът и градът“), Даниел Кембъл („Бягство от затвора“, „Древните“, „Дневниците на вампира“) и много други познати лица.

Ким Катрал
снимка: imdb.com

Действието се развива в съвременен Ню Йорк, а ролята на лошия голям вълк е… Оставям ви сами да се сетите. Докато гледате, неизбежно ще правите връзки с познатите истории, ще извличате поуиките и разсъжденията си в посока да наредите пъзела. Изключителна гимнастика за ума! Поздравления на сценаристите!

Музиката също допринася за настроението във всеки един епизод. Малките детайли разкриват много, а всяка серия е озаглавена спрямо лайтмотива, който ще се появи. Има и интересни въвеждащи картинки по време на започването на сериала, които допълнително хвърлят мистерия върху случките.

Пол Уисли
снимка: www.imdb.com

Първият сезон на сериала „Разкажи ми приказка“ е в ефир на HBO и може да бъде гледан на HBO GO. Всяка серия е по 60 минути, а сезонът съдържа 10 епизода.

Може да гледате сериите тук, след като си направите регистрация в HBO GO.

Приятно гледане!

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *