Кои са нещата, които променяме, когато сме в труден етап от живота си?

Всеки труден етап ни носи себепознание и нещо по-добро…

Всеки е преживявал труден етап в живота си и знае, че се изисква търпение и доза смелост, за да се справиш с всичко, което ти поднася късмета, съдбата или личната ти карма. Макар всеки от нас да е различен, то нещата, които решаваме да променим доста си приличат….

Какво променят дамите, когато са в труден етап от живота си?

Прическата

Най-често избираме да променим прическата. Има някаква скрита символика в това, че ако промениш визията си, ще промениш и това, което ти се случва. На много от нас това е повлиявало, но истината е, че когато променим прическата си, всъщност започваме на чисто.

промяна при труден етап
снимка: Pexels.com
Цвета на косата

Цвета на косата също е сред промените, които правим, по време на или след труден етап от живота си. Раздели, разочарования и други могат да са причината да станем руси или брюнетки. Защо го правим ли? Защото след неуспешни връзки често имаме нужда отново да повярваме в себе си. А какво по-добро нещо от това да променим външността си!

смяна цвета на косата
снимка: Pexels.com

Облеклото

Стилът на обличане също влияе на нашето самочувствие. Ще се учудите, но съзнателно или не, натоварваме дрехите с емоции. Например, розовата рокля, която носихте на последния му рожден ден. Или високите токчета, които ви подари за Коледа… Всички вещи носят някакъв спомен. Затова, ако искате да започнете на чисто, отървете се от тях. Дори и да не носят лоша енергия, поне ще оставите място в гардероба за същественото. А с всяко разчистване в дома, се прави и разчистване от емоционалния багаж и задръстванията в личен план.

Средата

Ако причината за вашето душевно разочарование са хората, с които се срещате, избягвайте ги. Сменете временно средата, преустановете контактите и вижте как ще се чувствате. Не сте егоисти, а просто хора, които търсят своя начин да се справят с труден етап в живота си.

Работата

Понякога работата е причината за нашите разочарования. Ако усетите, че е така – сменете я. Не стойте на място, където се чувствате недооценени, нещастни или дори насилвани емоционално.

Телефонният номер

За да сменим телефонният си номер, значи нещата са доста сериозни. Правим го най-често когато искаме да започнем начисто… Отначало, без да съхраняваме спомена за миналите ни преживявания. Хубавото е, че като сменим номера си, можем да го даваме само на онези, които наистина искаме.

промяна труден етап
снимка: Pexels.com

Мястото

Стъпката, свързана със смяна на мястото, е сериозна. Под смяна на мястото разбираме градът, в който живеем, държавата, но може и да е просто квартал, апартамент и т.н. Защо сме провокирани от това? Защото мястото, на което се намираме, ни носи лоша енергия, или спомени за предишни преживявания. Не се обвързвайте с нищо: нито с места, нито с работа. Доверете се на интуицията си – тя няма да ви подведе.

Себе си…

За да променим себе си, значи наистина сме стигнали дъното… предела на всичко, което сме способни. Може би е за добро, може би ни трябва промяна… Като например: да не сме толкова доверчиви, да мислим повече за себе си и т.н.

Не се страхувайте от променяната. Животът често ни поднася изпитания. Но тяхната цел е да ни мотивират и да ни направят по-силни.

Прочети още:

Бъди модерна! Бъди бохо цяло лято!

Спортувай с детето си – подходящи спортове за цялото семейство

5 вдъхновяващи Instagram профила, които да последвате

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *