Спортувай с детето си – подходящи спортове за цялото семейство

Защо спортове за цялото семейство?

Всеки родител иска детето му да е здраво и активно. Какъв по-добър вариант за това от спорта. А когато е комбиниран с личен пример, още по-добре. Кои са най-подходящите спортове за цялото семейство?

Колоездене

Изберете маршрут, който е безопасен и скачайте на колелетата. Колоезденето е от спортовете за цялото семейство, защото е приятно, интересно, намалява стреса и в същото време позволява комуникация между всички. Уикендът или празниците са идеалното време за бягство от града и посвещение на семейството.

спортове за цялото семейство плуване
снимка: Pexels.com

Плуване

Плуването е любимият спорт за цялото семейство. Проблемът е, че децата много обичат водата и трудно ще ги накарате да излязат. Освен че е приятно, плуването развива дишането, оформя тялото и създава самочувствие, че в случай на нужда можеш да разчиташ на себе си във водата.
Спортно ходене

Спортното ходене е сред подходящите спортове за цялото семейство. Помага за редуцирането на стреса, регулиране на дишането, предпазва от сърдечно-съдови проблеми и създава една приятна семейна атмосфера. Ако е комбинирано с разходка в планината и пикник – още по-добре.

спортове за цялото семейство
снимка: Pexels.com

Семейни игри на открито

Семейните игри на открито като гоненица, ритане на топка, криеница и други са забавни. С тяхна помощ разсейвате стреса, натрупан от работа и негативни емоции от ежедневието. Същевременно, прекарвате време със семейството, което е много важно и ценно. Така възпитавате децата си на спорт и активност, а от това няма по-важно.

Йога

Йогата е изключително полезна за тялото. Редуцира стреса, помага на ума да се освободи от негативното и зарежда с енергия. Опитайте, но с едно малко уточнение – тя е подходяща за по-големи деца, тъй като за малките ще е предизвикателство да кротуват 🙂

Танци

Танците са най-забавният сред спортовете за цялото семейство. Модерни, народни, класически – важното е да танцувате. А и плюс от ходенето на танци за цялото семейство е, че не само се сплотявате, но и със сигурност няма да се срамувате да потанцувате на следващата забава, на която ви поканят.

 

Прочети още:

Кои са най-предпочитаните женски спортове днес?

5 лесни начина естествено да повишите тонуса си

Семейството – там започва и там завършва истинската любов

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.