Бързи и лесни рецепти за летни салати

Лятото е сезонът на плодовете и зеленчуците – нека си направим бързо и лесно няколко летни салатки. Те ще ни заситят и ще ни изпълнят с гордост, тъй като изглеждат изключително добре, поднесени и на гости, а приготвянето им отнема минути. Вижте ги.

Бързи и лесни летни салати – няколко рецепти

Салата от краставици и ягоди

рецепти летни салати краставици и ягоди

Това изкушение е комбинация между плодове и зеленчуци. Нужни са ви краставици, пресни ягодки, сирене, зехтин и подправки на вкус. Нарежете краставички подобно на чипс, а ягодките – на колеленца. В това е магията на тази салата – във външния вид. Овкусете я, както на вас ви допада. И е готова – лесно, вкусно и бързо. И изключително здравословна.
Гръцка салата

Макар всеки да приготвя гръцката салата по свой си начин, то съставките за нея са едни и същи. Трябват ви домати, краставици, сирене,  може да добавите по избор чушки (по възможност печени) – на някои места салатата се среща именно с чушки, маслини, може и чери, лук. Овкусете я, подправете я със зехтин и е готова. Насладете и се. Не забравяйте, че може да нарежете краставиците на лентички или да декорирате с някои друг зеленчук с цел по-интересен завършек.

гръцка салата летни рецепти

Витаминозна салата

Тази салата съдържа всичко необходимо, за да ви вдигне на крак, ако се чувствате уморени, или много гладни.

Салатата от цвекло, ябълки и краставички, моркови, сладка царевица  и айсберг може да бъде аранжирана по всякакъв начин, както и да включи допълнителни  елементи по ваш вкус – например ананас, ягоди и други.

витаминозна салата рецепти

Нарежете първо цвеклото, защото много цапа. Нарежете го на шайби, настържете морковите и краставичките (обелете ги). Ябълките трябва да са нарязани на парчета и обелени. Айсбергът нарежете както вие предпочитате. Когато всичко е готово – разбъркайте, овкусете със зехтин. Ако искате – може и с допълнителен дресинг. Някои хора предпочитат да има и мед, за да е по-тропически вкусът на витаминозната салата. Накрая добавете и сладката царевица. Използвайте от консерва, но първо отстранете водата. Сега вече всичко е готово да му се насладите.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.