Какво да ядем, за да сме по-щастливи?

Вярно ли е, че ако консумираме определени храни, животът ни ще бъде по-щастлив?

Изследвания показват, че от консумацията на плодове и зеленчуци зависи щастието ни.

Зеленчуците и плодовете – залог за вътрешно щастие

По-голямата част от времето си мечтаем да си хапнем нещо вредно – съдържащо тесто, пържено, мазнини и множество въглехидрати. Мислим си, че ако изядем този тлъст, вкусен и мазен бургер ще се почувстваме щастливи, но същевременно тялото ни крещи: „Не, не го яж.“ Доколко трябва да се вслушваме в тялото си и да реагираме на неговите повици по отношение на храната? Тялото ни винаги знае най-добре в дадения момент кое е най-подходящото нещо за него.
Разбира се, винаги има изключения. Ако много преритаме за сладолед, няма да чакаме дълго, преди да си го купим. Но като цяло е важно да слушаме тялото си и да мислим за него. Вредната храна е една крачка към болестите. Уседналият начин на живот и стреса също спомагат за нарушаване на хранителните навици.

зеленчуци и плодове 2

Доказано е, че зеленчуците освен, че са полезни, влияят на нашето щастие. Изследвания сочат, че след консумация на плодове и зеленчуци, хората, които са ги употребили, са много по-щастливи.

Разнообразието от плодове и зеленчуци на пазара ни дава възможност да експериментираме с различни рецепти. Хапвайте повече плодове и зеленчуци, ще усетите разликата. Ще бъдете по-здрави и по-щастливи. А и по-красиви, нали?

зеленчуци и плодове 3

Вижте и  нашите новаторски бързи лесни рецепти за летни салати.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *