Честит 3-ти март, българи!

Честит 3-ти март на една свободна България

Днес празнуваме най-големият български празник – Освобождението на България от турско робство.

Тази паметна дата – 3-ти март 1878 година е променила живота на цяла една нация, водейки я към края на страданията, изтърпени в продължение на 5 века.

Ако не бяха делата на всички онези храбри българи, дали живота си за свободата, днес страната нямаше да е това, което е. Макар днес да не сме така патриотично настроение, не е зле да се замислим колко много дължим на предците си. Колко много е извървяла България, и се надяваме да продължи да върви напред – към бъдещето, което ще бъде светло за всички.

3-ти март
снимка: google.com

Човек не е българин само на 3-ти март. Човек не се гордее с държавата България, а със страната, с традициите, историята, културата. България е Родина, място, на което сме се родили не по своя воля, но като такова сме длъжни да го пазим и да се борим то да бъде едно по-добро място за тези след нас.

Днес няма да коментираме кое е добре и кое зле в държавата. Ще се поздравим, по традиция, ще ни е празнично и весело, ще развеем трибагреника и ще си спомним за Левски, Ботев, за Караджата и за всички незнайни хора, пролели кръв за свободата.
Защото свободата е всичко за един народ! Честит 3-ти март, българи! Бъдете горди, че сте българи, борете се за страната и я обичайте. Борете се за това, което искате, защото България не е просто точка от картата на света. Тя е частица от всеки от нас. Ние сме България!

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.