Млади и красиви на всяка възраст – полезни съвети за облеклото

Грешките, които най-често допускаме в облеклото, влияят на това как ни възприемат околните. И не става въпрос само когато сме на работа. Комбинациите от определени дрехи, цветове, аксесоари, ни правят да изглеждаме по-възрастни. А никоя дама не желае това, нали?

Как да сме млади и красиви на всяка възраст?

3 са грешките, свързани с облеклото, които много често допускаме. Именно те са причината да изглеждаме по-състарени и не така свежи. Вижте кои са те?

Огромни бижута, включително и с перли

Перлите са за кралските особи. Без изключения. Ако ги носим в ежедневието си, дрехите ни, колкото и свежи и младежки да са, придобиват вид на скучно и ретро облекло.

огромни бижута враг на красотата
снимка: Pinterest.com

Решение: Избирайте бижута, които ще приковат вниманието на околните, а няма да разпръскват енергията ви. Все пак искаме да сме млади и красиви, нали?
Туид от глава до пети

Туидът може и да е класика в облеклото, но ако прекалите с материята, започвате да изглеждате не като млада и красива дама, а като британска аристократка на лов за мъже.

Решение: Избягвайте този ефект като комбинирате туидът с дреха от лен или памук. По този начин ще си осигурите лек контраст и ще избегнете състаряването.

как да сме млади и красиви об
снимка: Pinterest.com

Кажете едно голямо „не“ на чорапогащника в телесен цвят

Да, знаем, че е класика да се ползва чорапогащник телесен цвят. Но той не ни прави да изглеждаме млади и красиви, а напротив – възрастни и отегчени от живота. Как да променим това правило?

млади и красиви 1
снимка: Pinterest.com

При чорапогащниците има едно-едничко правило:   или черни, или никакви.  Защото чорапогащниците в телесен цвят рядко са напълно идентични с естествения цвят на кожата ни. По-добре забравете за тях, защото трудно ще оцелите подходящия цвят. А и когато се скъса, винаги е ужасно грозно. А често не сме подготвени за това.

Решение –  акцентирайте с чорапогащник в ярък цвят или фигурален. Свежо и смело.

Прочети още:

Как да изглеждаме по-млади?

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.