Жени и коли: полезни съвети за поддръжката на автомобила

Жени и коли – предизвикателството в днешно време

Тук няма да говорим за качествата на жените като шофьори, тъй като това е нещо индивидуално. По-скоро за онези им способности, когато става дума за ремонт и поддръжка на автомобила. Не всеки разбира от коли, а и жените сме създадени за други неща…

Толкова малко жени разбират от автомобили в света!

Истина е и няма от какво да се притесняваме. Не всеки е роден научен или има желание да научи нещо конкретно, още повече за автомобилите. Автомобилът може наистина да е сложен и да трябва да си изцапаш ръцете, за да поправиш нещо. Дори да сипеш масло в двигателя може да те изцапа. За счупения маникюр няма да говорим.

Никой не е задължен да разбира от автомобили, но когато автомобилите са наше ежедневие, пътна помощ може винаги да ни потрябва, още повече ако дама управлява автомобила.

Жената винаги трябва да е готова да се обади на пътна помощ
Има два типа шофьори жени – сама и с приятел/мъж, който наглежда колата. Ако сте сама, дама, която има своя кола и няма кой да ви помага с поправки по автомобила, ходене по сервизи за прегледи и прочее, нещата не са много розови. За вас решението е да посетите сервиз, където ще диагностицират проблема и ще го разрешат професионално.  На всеки може да се случи, но в такива случаи няма дори кой да ви издърпа, затова телефонният номер на пътна помощ трябва да е наблизо.

Вторият вариант е много по-удачен. Имате мъж – приятел, баща, съпруг, който да наглежда вашия автомобил и да прави всичко, свързано с ремонт и поддръжка вместо вас. Няма да си чупите ноктите, няма да се цапате, остава само удоволствието от карането. Нека не забравяме обаче една визитка в колата за пътна помощ, защото никога не се знае, кога може да ви потрябва.

жени и коли какво да правим
снимка: Pexels.com

Най-честият избор за женски автомобил – малка кола

За всички жени малката кола е сладка, готина, пъргава и може да пренася все още всичките ѝ покупки. За мъжа обаче, ситуацията е друга. Малката и сладка кола не дава възможност  за самостоятелна поправка и следователно – нужда от услугите на пътна помощ. Целта не е да ви налагаме мнение за избора на автомобил за жена, но ваш плюс е да сте наясно с евентуалните проблеми, които рано или късно ще ви застигнат.

жени и коли съвети
смимка: Pexels.com

Винаги проверявайте колата си, дори при най-малките признаци на странност. По-добре да си мислите, че си внушавате, отколкото да съжалявате горчиво след това. Ако нещо ви е замирисало – проверете. Нещо тропа, скърца, удря – проверете.
За вас, господа

Всички господа, които са така любезни да помагат на дамите да обслужват колите си, бъдете така добри и се грижете за всичко, което е нужно.

Дамите нито са на „ти“ с автомобилите, нито могат да ги поправят. Това е ясно. Затова, колкото по-здрава кола ѝ купите, колкото повече се грижите за нея и внимавате, толкова по-дълго време тя ще ви служи и няма да се налага да използвате услугите на пътна помощ.

Когато, все пак се наложи да прибегнете до услугите на фирма за пътна помощ, ви препоръчваме да ползвате доказали се компании като: www.пътнапомощ24.com

Само така ще сте сигурни, че няма да останете на пътя.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.