Домът за чудати деца на Мис Перигрин от Р. Ригс

Мечтаете за приключения, които да не са пълна измислица, а плътност от емоция и характери. Искате да усетите времето и напрежението от конфликтите между героите. В романа „Домът за чудати деца на Мис Перигрин“ от Рансъм Ригс ще откриете всичко това, а и много повече.

Запознайте се с Джейкъб Портман, 16-годишен младеж от Флорида, САЩ, който наследява интересни небивали истории, свързани с миналото на обичания му дядо. Ейб Портман, герой от войната, прекарал детството си на тайнствен остров с чудати деца и тяхната пазителка – Мис Перигрин, наречена още птицата. Тези истории изпълват детското въображение на Джейкъб години наред.

дом за чудати деца джейкъб

Един ден обаче всичко се преобръща – дядото на Джейкъб е убит по особено жесток начин. Това не дава мира спокойствие на Джейкъб и той започва да се разплита възела на историите от детството си. Кой знае, може пък и да не са чак толкова измислени!

История за чудати деца

Всяка култура си има начин да се справя с различните, с онези, които са отклонение от общоприетото. В романа децата всъщност са възрастни, които не стареят, защото са заключени във времева капсула, наречена примка. По този начин те стоят далеч от хорски очи, защото притежават различни способности. Едни могат да левитират, други пък палят огньове с длан, има и невидими. Безкрайното разнообразие от характери ни напомня за нашето общество, така шарено и изтъкано от различни.

чудатите деца на мис перигрин

Какво се случва с тези деца? и къде е фокусът в историята?

Джейкъб Портман открива тайнственият остров, на който се намират чудатите деца и тяхната директорка-закрилница, мис Перигрин. Нейното име означава сокол-скитник, което всъщност е и нейното въплъщение. Тя се превръща в тази птица. Времето на острова е циклизирано в един-единствен ден – 3.09.1940г., когато германците обстрелват острова. Всеки ден това се повтаря, а децата не остаряват.

Джейкъб се опитва да осмисли всичко случващо се, докато неусетно попада в клопката на една обречена любов. Какво ще се случи с него, разпокъсан между два свята?




Грабнахме ли вниманието ви с „Домът за чудати деца на Мис Перигрин“ от Рансъм Ригс?

Дано е така, защото тази история заслужава вашето внимание.

чудатите деца

Ако все още се чудите дали „Домът за чудати деца на Мис Перигрин“ от Рансъм Ригс е подходяща за вас, изгледайте видеото на филма. Неговата премиера е 30.09.2016, а режисьор е Тим Бъртън. Видеото е изключително интересно и се надяваме филмът да е също така спиращ дъха, както книгата.

тим бъртън

Вижте видеото.

А книгата, както и нейното продължение може да закупите оттук.

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *