Кои са онези грешки, които променят визията ни?

По дрехите посрещат, по ума изпращат…..

Макар да е вярно, че по дрехите ни посрещат, по ума изпращат, визията е важна за нашето възприемане от околните. Ще кажете, какво пък толкова можем да сбъркаме? Много неща. Първото впечатление е най-важно и често остава непроменено. Как да избегнем грешките, които неволно правим във връзка с визията ни, а резултатите от тях са катастрофални за имиджа ни пред останалите хора?

Грешките на визията ни

Намачканите дрехи

Сред най-често срещаните грешки на визията ни е това да носим намачкани дрехи. Колкото и да бързаме, да закъсняваме, да сме се успали, недопустимо е да ходим с намачкани ризи, панталони и така нататък. Това говори зле в очите на останалите. А и все пак сме дами, всяка дама трябва да бъде безупречна във всеки един момента. Тежко бреме е да си жена, но няма как. Затова сме толкова прекрасни, за да се мъчим, нали?
Прозрачни дрехи

И макар в тинейджърските години прозрачните дрехи да са силно предпочитани, то след това те вече не просто не са модерни, а са тотално неподходящи за излизане навън. Особено за работа. Замислете се преди да облечете прозрачна риза.

дрехите

Ластик за коса на китката ни

Ластикът за коса на китката ни може и да е много удобен и подходящ, но е ужасна грешка от страна на визията ни. Не сме във физкултурния салон или в гимназията, за да си го позволим. Затова, най-добре го скрийте в чантата и в удобен момент го използвайте. Не го носете сякаш е гривна.

Обелен лак за нокти

Обеленият лак на ноктите може би е най-ужасната от всички грешки, свързани с визията ни. Освен, че изглежда ужасно, говори за това, че сме небрежни към външния си вид. А няма по-лошо нещо за една жена от това да не се поддържа. Колкото и да не ви пука как изглеждате в очите на околните, замислете се за вашия лак за нокти. Ако нямате време да го поддържате, не се лакирайте, или използвайте безцветен.

лак за нокти

Дълги крачоли на панталона

На никой не му е приятно да гледа как махате крачоли по улицата, а техните краища се топят във всяка кална локва. Гадост. Избягвайте панталони, които са с дълги крачоли, особено зимните месеци. Така ще си спестите излишни неприятности по пране, а и визията ви ще бъде доста по-успешна в очите на околните.

визията ни

Влакна, косми, прах по дрехите

Дори да имате котка, куче или друг домашен любимец, недопустимо е дрехите ви да бъдат напоени с влакна, косми или други субстанции. Купете си четка за почистване и се погрижете за тях преди да излезете.

Раздърпани пуловери

В старите филми може и да е секси да си с раздърпан пуловер, но в 21-век на модерните технологии и бързо развиващия се свят не е. Затова, не си позволявайте да се показвате с тези раздърпани парцали стил Пепеляшка пред външни хора. Рискувате да ви лепнат псевдонима Пепеляшка и то в негативния смисъл на думата.

Размазан грим от снощи

Гримът е начин да ни забележат. Да подчертаем достойнствата си по най-добрия начин. Но само ако е умерен, подходящо нанесен и разбира се – от днес. След обеления лак за нокти най-ужасната грешка на визията ни безспорно е размазаният грим от снощи. Колкото и да ви се спи, дори да сте купонясвали до зори, изтрийте си грима, измийте си лицето и чак тогава си легнете. Не се изкушавайте да ползвате грима си за втори ден. Първо, че е вредно за кожата – запушват се порите, после – не изглежда добре. Колкото и да го оправяте, това е вашият грим от снощи. И точно такова впечатление ще създаде у хората. Затова, отстранете го, погрижете се за лицето си и ако не се налага, не си слагайте нов, а хидратирайте кожата и използвайте само червило и спирала. По-добре без много грим, отколкото с вчерашен.

размазният грим грешка на визията ни

Обувки неподходящ размер

Не се изкушавайте да си купите онези обувки от разпродажбата само защото са адски изгодни. Ако са ви малки, големи или неудобни, оставете ги. Ще намерят своя собственик. Няма нищо по-несeксапилно и отблъскващо от жена, която не може да ходи с обувките си, защото са и неудобни.

Неудобните обувки предизвикват нечуван дискомфорт и са честа причина за ужасното ни настроение. Не си го причинявайте и ще сте щастливи и доволни от живота.

Външният вид е нещо, на което всяка дама трябва да отделя подобаващо внимание. Не само заради другите, а и преди всичко за себе си. Защото именно по това се отличаваме от мъжкото съсловие – оценяваме детайлите и влияем с външния си вид върху случващото се около нас. Не трябва да забравяме тази наша супер сила.

Снимки: Pixabay.com

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.