За осиновяване на непородисти животни

Отвъд породата – истинското приятелство няма цена

Каква е цената на приятелството? Колко сме склонни да дадем, за да запълним празнината, прозираща отляво? Всеки мечтае за домашен любимец, който да прави дните по-добри. С него ще се чувстваме по-малко самотни и по-щастливи, усещайки любовта и признателността, струяща от малката душа.

Породата е гаранция за качество. Но когато говорим за животни – живи човешки създания, то тогава какво значение има породата? Нима всички ние не сме различни породи? Всеки е дошъл от някъде, преследвайки своите мечти, насочен в определена посока. Има ли породи при хората? Може и да има. Бихме определили например „много харчещите“, „любопитните“, „стеснителните“ и пр и пр. Важното е случая е, че макар и да има породи, всички хора си приличат по едно – нуждаят се от любов и разбиране. Еднакво обичаме тези с родословие и онези, които са били отхвърлени от биологичните си родители. Защо? Защото те нямат вина, че някой е взел глупаво решение. Същото е и с животните. Това, че са с неясна порода, не ги прави лоши. Напротив – те са много по-обичливи, защото истински оценяват отношението, което проявявате към тях. Ако не вярвате, вземете си едно коте от улицата и го наблюдавайте. Ще откриете разликата моментално.
Понякога е нужно съвсем малко, за да обикнеш някого

При любовта няма правила. Тя не следва разума. Да обичаш, означава да споделяш емоции с други хора без оглед на техния социален статус, възраст, пол и т.н. В този смисъл, нека си позволим да обичаме така наречените помияри – животни без родословие, но с любов в сърцето. Защото винаги когато дадеш, си щастлив, и получаваш без да осъзнаваш, че това се случва.

животни_1

Не се колебайте да протегнете ръка към животинче, което търси дом и утеха. То ще ви бъде верен приятел и любящ член на семейството. Защото само този, който е страдал, знае е какво е.

Ако искате да спасите нечий живот, вземете някое от тези мъници. Те заслужават да бъдат обичани, както всяко живо същество.

животни_2

Любовта не се измерва от това дали си богат, беден, породист и кои са родителите ти. Тя е в онзи момент, когато осъзнаеш, че си късметлия, защото си заобиколен от създания, които ти показват всеки ден, че си направил добро дело като си им подал ръка. Такива неща осмислят живота ни.

 

Спаси бездомно животно – подай ръка в труден момент – спечели си приятел за цял живот.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *