Трудности при избора на име за бъдещото дете

Правилното име отключва неподозирана енергия и увереност у носещия го

Напоследък все по-често се сблъсквам с това явление – колко е трудно да избереш име на детето си. Може би е защото много приятелки се омъжиха и очакват първите си рожби. А с това идва и трудността от избора на подходящо име. Но има ли изобщо подходящо име? Не идваме ли на този свят с готова съдба, закодирано име, което е само и единствено наше? Нима, макар да има стотици хиляди Марии, Ивановци, Петъровци, всеки от тях не е отделна вселена? И при раждането си, при първото проплакване, това истинско чудо, което всеки преживява, не са дошли със своето име?
Може би точно когато видиш детето си, положих го на ръце, усетиш връзката, ще разбереш, че неговото име всъщност е…. И всичките безсънни нощи, прекарани в плануване, осмисляне и избиране на имена са били  напразни. Защото то е човек и е дошло на този свят със съдба, отредена му много преди това.

бебешки имена

Или пък не…

Много хора предпочитат да кръстят децата си на близки, роднини, на някоя звезда, или спрямо модните тенденции за годината. В това няма нищо лошо. Може да е Мелани, Стивън, Майкъл, Хорас и т.н. Или пък Иван, Божидар, Габриела. Всяко име носи красота, смисъл и усещане за завършеност.

име на бъдещото дете

Едно е важното в случая – не се увличайте да избирате твърде много. Някои неща в живота си се случват от само себе си.

Кои са най-често срещаните български имена?

Вижте тук.

Как да се казва?

Труден въпрос, с много възможности за отговор. Ако все пак не можете да изберете име, набележете няколко. Но само така, за всеки случай. Когато вашето дете се роди, ще усетите кое е най-правилното име за него. Не си правете много сметки без детето. Все пак то идва на този свят с определен характер, с мисия, с шансове и възможности. Още с проплакването ще разберете дали е Мелани или Маргарита.

имена на деца избор

На кого да го кръстя?

Някои хора избират да кръстят детето си на близък. Едно време първородното се е кръщавало на родители (по-точно на бащата) на мъжа. Тази чест се е оказвала задължително – такива са били традициите. Голямо щастие е било, ако първото дете е момче. За щастие, днес малко сме се дистанцирали от тези неща и имаме повече свобода при избора на име на своето дете.

Ако предпочитате детето ви да носи името на ваш близък, но не изцяло, потърсете в интернет имена с дадената буква. Ще се изненадате колко много и интересни предложения ще ви се появят. Ако пък не желаете да го  кръстите на никой от роднините, в това няма никакъв проблем. Вече може да си го позволите, в 21-век.

избор на име на дете

Може би най-важното при избора на име е какви асоциации ви навява. Подберете няколко и когато детето се появи, изберете. Така ще ви е по-лесно.

И не забравяйте – представете си, че вие се казвате по дадения начин. На вас допада ли ви? Не пропускайте да се поставите на мястото на другия, от другата страна, да обуете чуждите обувки. Само така ще сте истински сигурни дали това е подходящото име за вашето дете.

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.