10 от най-евтините дестинации в Европа

Кои са 10-те европейски града, които са евтина дестинация?

Европа е смятана за люлка на модерната цивилизация. Лондон, Париж, Рим, Берлин – всички те са на челни места в класациите за най-посещавани европейски градове.

В Европа все още има места, които много малко хора посещават, защото не са запознати, че си струват да бъдат разгледани, че има какво да предложат и на най-претенциозните и не на последно място – всеки може да си го позволи.

Кои са онези градове, останали в сянката на скъпите и луксозни места за посещение в Европа?

Будапеща

Будапеща, Унгария

Според повечето хора, посетили Будапеща, там е рай за туристите. Всичко е евтино – храна, посещения на забележителности, барове.

Валета, Малта

Валета
Столицата на Малта е една от най-евтините столици в Европа. Тя предлага на туристите много развлечение на ниски цени.
Валенсия, Испания

Валенсия
Валенсия е третият по големина град в Испания. Хората са приветливи, храната е прекрасна, може да разгледате Колизеумa, който по нищо не отстъпва на този в Рим. Валенсия ще ви предложи много – широката плажна ивица, впечатляващи паркове с много зеленина и разнообразна кухня.

Порто, Португалия

Порто

Посещението на Порто се препоръчва от много туристи, защото е евтино – храната, забележителностите, дори сувенирите. От друга страна, градът е изключително романтичен. През 2001г. е избран за европейска столица на културата, заедно с Ротердам.

Градът се намира в Северозападна Португалия и е известен със своето вино. Порто е спокойствие, прекрасни пейзажи и много романтика.

Братислава, Словакия

Братислава

Братислава е красив град, чието посещение няма да ви остави безпарични. Цената на храната същата като в повечето европейски градове, но всичко останало е сравнително евтино. През средата на града тече река Дунав, а на единия му хълм се намира известния замък Братислава. Гледката, която се открива оттам, е спираща дъха.

Прага, Чехия

Прага
Прага е една от задължителните европейски дестинации, които трябва да бъдат посетени. Цените за престои и храна са сравнително ниски спрямо останалите европейски столици. Пражка бира и пражко ястие са едни от основните неща, които да опитате при посещение в чешката столица.

Рига, Латвия

Рига

Рига е красива като пощенска картичка. Градът предлага много на туристите и веднъж щом бъде посетен, неусетно става любима дестинация.

Атина, Гърция

Атина

Почти всеки, посетил Атина, е впечатлен от храната, забележителностите, историята. Атина е забележителна. И цените не са никак високи. Не е нужно да изпразвате банковата си сметка, за да посетите южната ни съседка. А преживяването със сигурност си струва – ще останете очаровани.

Краков, Полша

Краков

Краков е наслада за всеки пътешественик. Като най-популярен град за посещение в Полша, Краков спечелва сърцата на туристи и с ниските цени.

Загреб, Хърватия

Загреб

Последните година се превърна в много желана дестинация за посещение.
Този красив град омайва туристите с култура и много забавление.

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.