Идеалното моминско парти – как да го организираме?

Какво е една сватба без моминско парти?

Живот ли бе да го опишеш и какво следва след голямото и заветно „да“? Няма да се занимаваме с промените в живота, които настъпват след брака. Нас ни интересува последното най-вълнуващо приключение преди сватбата – моминското парти или последният момински запой. Какво се случва в тази изпълнена с вълнения нощ и как да я направим весела и запомняща се за всички участници?

Кой е отговорен за организацията на моминското парти?

По принцип, кумата е тази, която прави цялата организация. Ако партито е голямо, то тогава може някой близък на булката да и помогне при организирането. Какво е важно? Да има купон, забавления, много алкохол и усмивки.

моминското парти

Няма значение дали сватбата ще е голяма, моминското парти е задължително. Защото то реално представя последната вечер на бъдещата булка като необвързана. В тази вечер и е позволено всичко – да се напие, да се забавлява, да се смее и да бъде с най-обичаните си приятелки.

Кои са най-важните неща за идеалното моминско парти?
Мястото

Макар мястото да не е от огромно значение, все пак то е важно за доброто настроение през тази вечер. Може да се организира навън – на ресторант, бар или вкъщи. Всичко зависи от предпочитанията на булката. Много важно е да бъде подобаващо украсено, за да внесе уют и настроение в празничния ден. Използвайте балони и всякакви украси и надписи, подходящи за достигане на атмосферата.

мястото за моминското парти

Торта

Задължително е присъствието на торта. Всякакви варианти се приемат – от такава с формата на булченска рокля, романтична с надписи и сърца или с неприлични картинки. Вие изберете, важното е смях да има. И разбира се, изненадайте булката – нека тя не очаква тортата и да бъде зашеметена от емоции.

Поканените

Всички момичета, които ще бъдат част от празника на булката, е хубаво да изберат дрескод. По този начин ще се чувстват празнично и ще създадат едно чудесно впечатление на снимките, които ще бъдат част от програмата за вечерта.

голямото събитие преди сватбата

Грижа на кумата е да подготви предварително картички за всички поканени и да ги раздаде. Те могат да бъдат ръчно изработени или купени специално за случая. Хубаво е да съдържат закачливо послание.

Програма за вечерта

Хубаво, избрахме мястото, избрахме хората, а сега какво? Какво следва? Какво се очаква да се прави?

Първо, може да се подготвят интересни игри, с които да се забавлява бъдещата булка и нейния отбор шаферки и гости.

забавления на моминското парти

Не забравяйте да закичите булката с надпис „Бъдеща булка“, а всички останали – „отбор на булката“. Груповите снимки са задължителни за доброто настроение.

Важна част от програмата е разопаковането на подаръците. Те могат да бъдат сантиментални, романтични или практични, свързани с предстоящия живот на младото семейство. Например, сантиментални – колаж от снимки, рамка, албум и др. Романтични – бельо, пижама, нощница, аксесоари и др. Практични – свещи за романтика в дома, почистващи инструменти и др. Важното е да е забавно, весело и закачливо.

Някои булки предпочитат да има стриптизьор на тяхното парти. Това не е задължително, а и струва доста скъпо. Ако все пак решите, че искате да го ангажирате (към кумата), бъдете сигурни, че булката е предупредена. Не всеки харесва този тип празнуване и може да изиграе лоша шега за настроението на цялата вечер.

Най-важното е да се забавлявате. Само така моминското парти ще остави дълбока следа в паметта на булката.

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *