„Дъждът“ – модерна постапокалиптична история за семейството, приятелствата и спасяването на света

Август е любимият ми месец. Всичко се случва някак по-бавно. Топло е, но не прекалено. Можем да си отдъхнем от натоварения с очаквания юни и забързания юли. Август е почивка, релакс на сянка, мечти и отдаване на любимите занимания като четене на книги, вкусна храна, дълги разходки по залез и разбира се – гледане на сериали. Макар някои да казват, че август е „следобедът на годината“, на мен не ми пречи всеки ден да преживявам такъв следобед.

Както вече споделих, през август преоткрих няколко интересни филми и сериали, за които ще споделя с вас в отделни постове. Днес ще разкажа за една датска продукция, която прегледах по препоръка на близък приятел. Сериалът се казва „Дъждът“ (The Rain) и го има в платформата на Нетфликс. Честно казано бях леко предубедена в началото, тъй като съм свикнала да гледам американски филми, особено в постапокалиптичния жанр като „Живите мъртви“, „Заразата“ и т.н. Но след като се доверих на „Времеви емигранти“ – изключително интересна норвежка продукция, за която също ще разкажа скоро, реших, че ще дам шанс и на „Дъждът“. И така, за какво се разказва в сериала и защо си струва да отделите няколко часа (дни), за да изгледате 3-те сезона.

Дъждът сериал по Нетфликс
снимка: Нетфликс

Вирус, дъжд, семейни ценности и много екшън

Може би чарът на скандинавското кино е в това, че е различно. Мрачно и някак запленяващо, не толкова очевидно като американския си братовчед, в него ще откриете много неща, които на пръв поглед не ви правят впечатление. Героите са аутсайдери, не са съвършения модел, познат ти от Червения килим. Но въпреки всичко имат свои чар, естествени и завладяващи са.

В поредицата „Дъждът“ опасен вирус се разпространява посредством дъжд. За секунди заразява и отнема безброй животи. Историята проследява живота на семейство Андерсън – Симоне, Расмус и баща им, който е учен. Началото на първия епизод е динамично, вкарва ни директно в окото на бурята. Семейството пътува, за да се скрие от наближаващата буря, защото бащата знае.. По-късно разбираме какво общо има с всичко. Оставяйки семейство си в един бункер, бащата изчезва, а на Симоне и Расмус им остава единствено да се грижат сами за себе си, без да знаят какво точно се случва отвъд стените на защитното им жилище. Следват множество обрати, изпитания, семейни ценности, които са подложени на въпрос и много екшън сцени. Действието се развива много динамично, а актьорската игра е безкомпромисна.

Може да видите трейлъра на сериала тук:

Ако искате да гледате нещо нестандартно и интересно, препоръчвам ви „Дъждът“. Няма да успеете да превключите, докато не изгледате и последната серия от поредицата. Приятно гледане 🙂

За още интересни новини и предложения от света на киното, не пропускайте да следите сайта.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *