„Просто ей така“… Сексът и градът се завръща по-бляскаво от всякога

Помните ли Кари Брадшоу и приятелките ѝ от продукцията „Сексът и градът“? Еталон за мода, блясък и пищен живот в Манхатън, Ню Йорк, щастливата четворка ни радва дълги години от малкия екран. През декември в HBO GO в продължението на знаковата поредица можем да видим героините надраснали стремежите на младостта, сблъсквайки се с нови изпитания в живота. Въпреки всичко, те отново са заедно. Нали това е истинското приятелство?

„Просто ей така“ животът продължава…

„Просто ей така“ е минисериал от 10 епизода по 40 минути. Всеки епизод разказва какъв е животът на 4-те приятелки, които вече са над 50-те.

В първите два епизода от новия сериал-продължение, озаглавен „Просто ей така“, срещаме Кари (в ролята Сара Джесика Паркър), Миранда (Синтия Никсън) и Шарлът (Кристин Дейвис). Тяхното приятелство е недокоснато от времето. Все още намират време една за друга, подкрепят се и се обичат, въпреки различните житейски пътища, по които са поели. Ще попитате „А къде е Саманта?“. По неофициална информация за сериала актрисата Ким Катрал е отказала да участва в продължението. В сюжета обаче тя се появява индиректно. Героите я споменават, пращат ѝ съобщения и т.н. Безспорно продукцията не е същата без нея, но животът продължава своя ход, нали?

Има и други разлики, които много от феновете отбелязаха. Например това, че още в първия епизод има трагичен обрат на сюжета, който поставя историята от лек и романтичен сериал в нещо много по-тежко. Отива си знаков герой, но няма да споделя кой е, за да не разваля „изненадата“. Тази смърт измества сериала към графата на драмите и по-тежките продукции. Но въпреки това си заслужава да отделите време.

Въпреки промените и изминалото време от основния сериал, продължението на „Сексът и градът“ е някак свежо и приятно. Хубаво е да видим как всяка от момичетата е запазила предишния си образ, но го е доразвила. Кари продължава да пише книги, но вече работи и със социалните мрежи. Миранда се развива в кариерата си, а Шарлът е все така мила и добра майка, домакиня и прекрасна приятелка. Въпреки годините и изпитанията, приятелството не е на заден план.

Може би в продължението на историята най-силно ме впечатли това, че въпреки всичко, приятелството остава. А щом го има – животът е по-добър.

Фокусът в сюжета е обърнат към семейството, към отношенията с близките. Липсва онази пищна показност и шумният нощен живот, заменен от тиха вечер в компанията на най-близките. Както често чуваме да казват: „в живота винаги има време за всичко“. В „Просто ей така“ виждаме това продължение на живота. А то безспорно е красиво, защото е истинско. Има от хубавото, от лошото, от красивото и грозното. Защото такъв е животът.

Вижте официална трейлър на продукцията тук:

Ако искате да гледате „Просто ей така“, може да видите първата два епизода в HBO Go.

Приятно гледане! 🙂

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.