„Диви и щастливи“ – за свободата да живееш живота си по собствени правила

„Диви и щастливи“ (2019 г.) е български филм, който отдавна се каня да гледам. Но заради корона вируса и всичко останало нямаше как да отида на кино. За щастие, вече го има в HBO GO и всеки може да го гледа у дома, по пътя към морето или другаде, и да се наслади на красиви кадри от любими български градове.

В следващите редове ще загатна съвсем малко за сюжета, ще споделя официален трейлър и ще разкажа с какво ме спечели „Диви и щастливи“. А за финал ще призова повече хора да гледат и подкрепят българските филми. Защото си заслужават 🙂

За избора да си свободен в „Диви и щастливи“

В българския език има един израз, който е по-скоро жаргонен, но изключително интересен и често срещан в устната реч. Става дума за „див и щастлив“. Обикновено се използва с глагола „правя“ – „да направя някого див и щастлив“ означава „да го побъркам“, „да го разиграя“, „да го изнервя до степен на лудост“.

Заглавието на филма е изключително подходящо подбрано, защото разказва накратко какво се случва. Изборът да си див и щастлив е право само на смелите, които са готови да рискуват отвъд познатото и да открият това, което търсят. За да преследваш мечтите си, се иска кураж, а героите от филма са готови на всичко, за да открият себе си. А щастието се крие на една крачка от лудостта, но дали сме готови да я преминем, зависи единствено от нас.

Мила и Боряна
снимка: IMDB.com

Едно приятелство, което устоява на всичко

Филмът започва като ни среща с Боряна и Мила – две момичета, които са приятелки от детство. Успяват да съхранят отношенията си с годините, въпреки че животът ги е притиснал да загърбят мечтите си и да следват стереотипа на съществуване, работейки скучна и монотонна работа. Всичко се пречупва и излиза от сивотата на познатото, когато един ден решават да поемат на непланирано, дори опасно, екшън приключение, което ще им покаже кой е техният път в живота.

Вижте официалния трейлър на „Диви и щастливи“ тук:

Много адреналин, екшън сцени, бягства и забавни мигове на пътуване из страната, но как ще завърши то? Дали ще има щастлив край, или назидателен финал? Разберете сами като гледате „Диви и щастливи“ в HBO GO.

Какво ми допадна в „Диви и щастливи“?

Без да се отклонявам много и да споделям твърде много информация, за да ви е интересно да го гледате, ще споделя какво ми хареса в „Диви и щастливи“. Това, което най-много ми допадна във филма, освен че е български (обичам нашите филми, защото ми напомнят, че има за какво да се гордеем), бе лекотата, с която се развиваше сюжета. Безупречно подбрания актьорски състав (в ролите: Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано и други родни звезди), екшън-комедиен-романтичен сюжет, дълбочината на диалозите, местата, където е снимано действието и разбира се отвореният финал – всичко това направи преживяването прекрасно.

Препоръчвам да гледате този прекрасен български филм и да сте горди, че в България правим подобно кино, което по нищо не отстъпва на чуждите продукции. Друг повод за гордост е, че филмът обиколи различни точки на света и зарадва много хора, които оцениха родната продукция като изключително интересна и много добре направен

П.С. А вас какво ви прави „диви и щастливи“? 🙂 Моля, споделете в коментар.

Бъдете диви и щастливи! 😉

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.