6 сериала, които да гледате, ако сте под карантина у дома

Ако четете тези редове, вероятно не сте на работа. Или работите от вкъщи. Или просто сте под карантина, защото последните седмици сте били в рискова страна, където има доказан случай на коронавирус – чумата на 2020 г. Спокойно, в този пост няма да споделяме мерки и информация как да се справите със заразата физически, нито колко е опасно и колко души ще умрат. Всички ще умрем един ден, дано не е днес :Д

Шегата настрана, Градски дами е безвирусно и безопасно пространство, където се грижим за душевното си здраве. Защото без него няма как да сме физически здрави.

За да се противопоставим на общата паника и да убием времето у дома, може да погледаме 6 интересни сериала. Кои са те?

Топ 6 сериала, които да гледаме през март

1. „Младият Папа“
Макар да сме под карантина и пътуванията да са мираж, нека мислено идем до Рим – сърцето на Италия. И то не къде да е, а във Ватикана. Там ще срещнем очарователният Лени Белардо (в ролята Джуд Лоу) – най-младият папа в историята. Пий 13 е скандален, различен, неразбиран, но обаятелен и много религиозен. Ако искате да се докоснете до света на църквата, да видите какви изпитания изживява, гледайте сезон 1 на култовия сериал. След това ще имате време да погледате и неговото продължение в сезон 2.
Прочетете малко повече за сериала в подробната ни публикация тук.

2. „Ти“, сезон 1 и 2
Ако обичате психотрилъри, не пропускайте да гледате сериалът „ТИ“ по едноименния роман на Каролин Кепнес. Скоро излезе и втори сезон, който е още по-интересен. Какъв е сюжетът, къде може да гледате двата сезона и всичко останало може да прочетете тук.

3. „Другият“ по романа на Стивън Кинг

Стивън Кинг има таланта да пише толкова интересно, въвличайки ни напълно в света, които създава. „Другият“ е сериал по едноименния роман на американския писател. Сюжетът започва с убийство на момче, а разплитането му открива нови въпроси, вместо да даде отговор на това кой е убиецът и какви са мотивите му? Интересни герои, легенда, силни характери и много екшън – със сигурност ще има за какво да мислите, докато се потапяте в света на Кинг. В момента може да го гледате по HBO.

4. „Тъмните му материи“

Сериалът е създаден по фентъзи трилогията на Филип Пулман. Интересен, динамичен, един нов свят, в  който магията съществува и прави хората алчни. Лира (или Лайра) е необикновено момиче, което тръгва по следите на отвлечения си приятел. По време на пътуването си разбира повече за себе си, за семейството си, за ценността на живота и за смисъла му. Силен актьорски каст в първи сезон на сериала, който може да гледате в HBO GO.

5. „Вещерът“

Кой е Гералт от Ривия? Той е Вещер – професионален ловец на чудовища, с невиждани бойни умения, силна интуиция и магически способности. В един различен свят Гералт спасява света от чудовища. Сериалът е по книгите на Анджей Сапковски, а в главната роля е актьорът Хенри Кавил. Още с излизането на първия сезон в Америка на платформата „Нетфликс“ бележи рекорден зрителски интерес. Със сигурност ще има сезон 2. Дотогава обаче ако не сте го гледали, може да хвърлите едно око на трейлъра и да потърсите сериала онлайн. Обещавам, че няма да се отлепите от телевизора, както направих аз за няколко дни.

6. „Момичета“

Помните ли „Сексът и градът“? Е, „Момичета“ е негов по-модерен вариант. Ще се запознайте с група приятелки в своите 20, които искат да сбъднат мечтите си, но нещо все ги отклонява от пътя. Мястото естествено е Ню Йорк – градът, който дава толкова много, но и отнема много от личния живот, работата и всичко останало.

Прочетете повече за сериала, героите и къде може да го гледате в подробния материал.

П.С. Приятно гледане! Бъдете здрави и отговорни към другите. Приемете социалната изолация като начин да прекарате повече време в дейности, които иначе отлагате – време за близките, четене на отлагани книги, интересни филми и сериали.
Мийте ръцете редовно, не ходете на места с много хора, хранете се добре и отделяйте време на близките си. Ако край вас има хора, които нямат възможност да пазаруват или да излизат, бъдете добри и им подайте ръка като им осигурите всичко нужно без да излизат. Нека бъдем по-добри и заедно да се преборим със ситуацията!

С обич и пожелания за здраве и добро настроение,

Градски дами

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *