Аз съм си Аз. Ти си си Ти. Нека не смесваме нещата!

Променят те, когато НЕ ТЕ Обичат!

Случвало ли ви се е някой, благожелател, да се опитва да промени възгледите ви? Уж се опитва да Ви помогне, а всъщност, ви пречи. Защото най-важното, което липсва за разбирателството и добрите отношения – съпричастността, тук е привършила. Да, има и такива моменти.

Дори воден от най-чисти подбуди, този човек няма как да ви помогне. Защото най-добрият съвет идва от нас самите. Ние сами си помагаме, знаем отговорите на въпросите, които непрестанно кръжат в главата ни. Знаем, че единствената ръка, която ще ни помогне в беда, всъщност е нашата. Жестоко! Горчиво! Кисело и натрапчиво усещане в гърлото, което се плъзга надолу към диафрагмата и после още по-надолу към сърцето.

Спокойно! Колкото по-рано осъзнаете, че освен вас, никой друг не го е грижа за неволите ви, толкова по-добре. А дори този Някой е искрен и честен в намеренията си към вас, то той със сигурност го прави от някаква друга причина, която просто още не е осъзнал. Например, чувства се виновно и иска да изкупи вината си. (И това, ако не е форма на егоизъм, а?) Или пък Ви обича, но не вижда по-далеч от носа си (никой не се ражда ограничен, per se, сам си го избира).
Ако толкова много държат да ви променят, имайте си едно наум. Нещо не е чиста работата. Ако обичаш истински даден човек, то ти ще го обичаш с недостатъците му, и няма да се опитваш да го промениш. Да рушиш неговата индивидуалност, подчинявайки я на себе си.

аз съм си аз ти си си ти
снимка: Pexels.com

Аз съм си аз, Ти си си Ти…. Нека не смесваме нещата!

Аз съм си Аз, ти си си Ти – аз виждам нещата по един начин, а ти от разстояние – по друг. Затова, моля, не ми давай Акъл.

Най-важно е сами да поемем отговорност за живота си. Без значение кой какво ни казва, ние държим юздите и конят ще потегли натам, накъдето НИЕ го насочим. Не забравяйте това! От вас зависи какъв ще е животът ви. А по отношение на думите на околните, пускайте ги покрай ушите без да се задълбочавате. Всичко зависи само и единствено от вас!

Прочети още:

Дамско предизвикателство: кажи „Да“ на…

Силни сме там, където е било счупено…

Защо жените живеят по-дълго от мъжете?

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.