Лесни идеи за прекрасна великденска украса

Трудно е да се повярваме, че Великден е съвсем скоро, а пролетта вече е тук! Макар температурите да не са типично пролетни, а настроението ни да е по-скоро заспало, можем да го променим като сътворим прекрасна великденска украса лесно и бързо. Не е трудно да добавите в някакъв празничен декор, с чиято помощ ще се почувствате сякаш лятото е напът. Ето някои очарователни и прости идеи за лесна декорация с великденски акцент, която можете да опитате у дома.

Пъстри пластмасови яйчица във ваза или купа

На много места се продават пластмасови яйчица, които да използвате като готова декорация. Например, такива, които са върху дървена пръчка и могат да бъдат поставени във ваза, или обикновени и пъстри, наподобяващи истински великденски яйца. Купете си няколко различни вида като цветове и ги комбинирайте в прозрачна купа или ваза. Със сигурност ще изглеждат много красиво и ще създадат великденско настроение у дома.

пъстри-яйца-в-стъклена-ваза

Картонени великденски зайчета като част от великденска украса

Използвайте картонени кутийки с квадратна или правоъгълна форма, които ще облечете с бяла хартия, за да изглеждат като зайчетата на картинката. Какво друго ви е необходимо? За декорацията: копчета за очи, цветни панделки, малко прежда за опашката (розова), розов лак за нокти, бяло парче плат или картон, от което да оформите ушите, както и лепило, с което да ги закрепите. Воала! Готови са! Страшно са сладки, нали!

картонени-бели-зайчета-великденска-украса

Интересни великденски зайчета, без да се налага да шиете

Дори и да сте скарани с творческите задачи по домашен бит и техника, тази ще ви се стори много лесна и приятна. Декоративните зайчета не се шият и представляват чудесно допълнение към вече готовата ви великденска украса у дома. Може да ги добавите към яйцата, до козунака, близо до ваза с цветя и др. Как да ги направите?

Нужни са ви следните неща:

  • чорап
  • ориз
  • маркер
  • ножици
  • панделка
  • връв или здрав конец
  • тиксо

Изгледайте видеото по-долу, за да разберете как да направите тези красиви и интересни великденски зайчета. Използвайте различни цветове чорапи за по-пъстри и забавни декорации.

Пожелаваме Ви светъл празник с тази пъстра великденска украса. Ако имате още идеи как лесно и с малко средства да декорираме дома за празника, моля, пишете ни в коментар 🙂

П.С. Сигурно търсите идеи и за яйцата, нали? И за това сме се погрижили. Прочетете 4 техники за боядисване на великденски яйца и се вдъхновете 🙂 Кои са вашите любими техники? – моля, споделете ни в коментар.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *