Какво ще ни донесе 2019? – предизвикателства, приятелства и равносметки

Празниците свършиха, новата година дойде и е време да сложим живота си в ред. Или по-точно да продължим напред, към предизвикателствата, които ни носи 2019 г.

Дълго се чудих дали тук е мястото на подобно писание, предвид, че блогът е за хубавите неща в живота, за красивото, доброто и пр. Но понякога не всичко е така розово, както ни се иска. Не всичко е в нашия собствен контрол. Затова, ще споделя разсъждения от малкото изминали дни от 2019 г.

Може би с всяка изминала година човек се учи все повече да се вглежда в себе си. Да се самоанализира, да разсъждава над поведението и причините за него в различните хора, с които общува. Няма как всички да сме еднакви. Нито да се харесваме. Но можем да проявим разбиране към различията си и да спрем да търсим одобрение в хора, които не са нашето ниво, нито изповядват същите ценности.Злото е и винаги ще съществува. Защото без него няма да изпъква доброто. У хората, в живота, в смисъла като цяло. С времето се учиш да цениш себе си, да подбираш компанията си. Да общуваш с онези хора, които ти дават светлина, мир и хармония, а не тези, които само крадат от времето ти, за да се чувстват велики. Именно първите печелят симпатиите и обичта ти от раз, нали? И това е нормално и не подлежи на обвинения. Това, което искам да каже, е прозрение, до което достигнах предните дни. И е доказателство, че с възрастта ставаме по-мъдри. Имам предвид, че трябва да се научим да не правим компромис със себе си само и само за да угодим на някой друг. Да криеш рогата си от благоприличие не е необходимо.

Ако хората срещу теб не го разбират, значи просто не са твоите хора. Лъвът не подвива опашка пред заплаха, дори тя да е в пъти по-голяма от него, нали? Напротив, брани територията си докрай. Така трябва да бъде и с хората, според мен. Да се научат да отстояват себе си и да не позволяват някой друг да им казва как да се държат, какви са и пр. Бъдете себе си и не опитвайте да потушавате конфликти само за да предпазите някого. Ако този някой ви е бил близък, ще разбере. Ако не – никога не сте имали отношения 🙂 И така приключваме следновогодишните резолюции с пожелания за по-малко фалшиви хора в живота ни и повече стойностни. Защото всеки има право да избира с кого да общува!

И помнете: Щастието е в това да не ти пука! Колкото по-малко се впечатляваш, толкова по-честит ще си!

                                                                                                                        С обич и вярност,

                                                                                                                                                            Градски дами

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.