Как да спестим пари при пазаруване – 4 полезни начина

Най-големият враг на съвременната жена е пазаруването. Защо? Защото влизайки в даден магазин, сме изкушени от това да си купим най-различни неща, които обаче не са ни необходими. Защо го правим? Водени от пазарния трик на намалението, отстъпката, промоцията, загубваме представа за това, че всъщност сме отишли за конкретно нещо, а се връщаме с 10-тина продукта. Как да спестим пари, ако пазаруваме? Има някои хитринки, които може да използвате – вижте как.

4 полезни начина за това как да спестим пари, докато пазаруваме

1. Винаги отивайте на пазар със списък.

Това е един от най-лесните начини да предотвратите безумното харчене за щяло и не щяло. Най-добрият начин за това как да спестим пари при пазаруване е като си подготвим списък с необходимите продукти, за да не ни се налага да харчим допълнително пари за неща, които не са от основна необходимост. Този метод е добър начин да следим колко и как харчим. Все пак, важно е да покриваме всички разходи, нали!2. Изготвяйте си месечен бюджет за разходи.

Доста хора практикуват метода на месечния бюджет. Какво включва той? След получаване на заплатата, парите се разпределят по пера: битови сметки, наем/ипотека, непредвидени разходи, бюджет храна и др. Тази си гарантирате, че няма да останете без пари до следващата заплата. Хубаво е да имате предвидени така наречените бели пари за черни дни. Тоест, ако някой се разболее, изникне теч или нещо друго, свързано с ремонт: кола, дом и др., да сте подготвени. Изготвянето на месечен бюджет е добър начин да спестим пари при харчене, защото си правим сметката какво и колко ни е необходимо.

 

как да спестим пари
снимка: Pexels.com

 

3. Следете промоциите.

За повечето хора следенето на промоции е скучно и неприятно занимание, което консумира от времето им. Замислете се обаче колко време прекарвате във фейсбук, инстаграм или пред телевизора. И какво ви носи това? Нищо ползотворно, нали? Освен това, в дигиталната ера може да се възползвате от функциите на умния си телефон и да си изтеглите подходящо приложение, с което да следите всички възможни промоции. Лесно, бързо и ефективно – докато сърфирате из нета, докато пътувате в градския или си проверявате мейла. Вече нямате оправдание за това, че харчите много.

4. Пазарувайте онлайн.

Благодарение на дигиталната ера, всичко е на един клик разстояние. Можем да си купим нещо качествено и изгодно, без да се налага да губим време и енергия в пазаруване и обикаляне. Съществуват редица портали, където имаме достъп до оферти с намаления на стоки, събития и услуги от различни фирми.

 

жена пазарува онлайн
снимка: Pexels.com

 


Редно е да отбележим, че в западния свят все повече хора пазаруват онлайн. Не само защото им спестява много време, но и отстъпките не са без значение. Все пак, нека се замислим колко пари спестява веригата, когато не се налага да поддържа физически магазин, с персонал, осигуровки и какво ли не. Дали това не е бъдещето на търговията? Може би.

 

Прочети още:

Жени и коли: полезни съвети за поддръжката на автомобила

Посетете нашата фейсбук страница за още интересни неща

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.