По пътя към хармонична връзка …

Ние жените мечтаем за успешна и хармонична връзка, в която да сме обгрижвани, обичани, разбирани от равностоен и търпелив партньор. За съжаление обаче, често сме недоволни от връзката, в която се намираме. А причината е, че не познаваме другия пол, а в общуването си някак си се разминаваме. За да постигнем успешна връзка, трябва да поработим над нея. Или по-специално – над себе си. Защото, за да е успешна, трябва партньорите в нея да работят върху себе си ежедневно. Как да се случи това?

Как да постигнем хармонична връзка с мъжете?

Най-лесно е да обвиняваме другите. И първосигнално да си кажем, че мъжете са тези, които имат нужда да се променят, а не ние. За да имаме хармонична връзка с партньора до нас, трябва да направим следното:Да опознаем себе си

За да привличаме правилните хора в живота си, важно е и ние да бъдем най-добрата версия на себе си. Да сте наясно какво търсите от живота, какво може да предложите, какво ви вълнува – това са само част от нещата, които ще са ви от полза за една по-хармонична връзка с мъжете.

Да опознаем мъжете

Да постигнем добра връзка не е достатъчно само себе си да включим в нея. Задължително трябва да дадем на мъжете, това е което имат нужда. Не говорим за секс. Говорим за подкрепа, одобрение, поущряване, грижа … (няма секс в контекста). Когато мъжете (същото важи и за жените) получат нужното им, и почувстват любов, започват да дават това, което имат и могат да дадът. Все пак гаранция няма. „Почувстват любов“ не означава физическо удовлетворение, което се постига за ден-два или с една усмивка, а с разбиране, любов и постоянство.

мъж и жена в хармонична връзка
снимка: Pexels.com

Да сме търпеливи в отношенията си с другия

Търпението е едно от най-важните неща за една връзка. То се изгражда с времето, в началото е трудно, но си струва усилията.

Да правим компромиси, защото сме отбор

Без компромиси няма успешна връзка. Не може все да настоявате на своето, защото това е проява на егоизъм. Ако държите на другия човек и го обичате, ще правите компромиси за някои неща. А и все пак сте отбор – нали! Не го забравяйте!

хармонична връзка
снимка: Pexels.com

Да изказваме гласно това, което искаме

Повечето мъже не умеят да четат мисли, нито да разбират контекста в реторичния въпрос, затова е важно да им се казва директно, ако искаме да ни разберат. Вместо да се сърдим, че не са ни разбрали правилно, или са пропуснали да видят, че са ни обидили с липсата на интерес, по-добре да им кажем в прав текст. Така общува един мъж с друг мъж – общуват и с жените. Мъжете очакват да се общува с тях в прав текст, независимо дали разговарят с мъж, или жена. Например, кажете на вашия мъж или партньор: „харесвам индийска храна, много ще се радвам, ако ме заведеш на индийски ресторант“. Като му казвате, че така ще ви зарадва, му давате мотивация. Това е само пример за илюстриране на основната идея.

Силата на мъжкия мозък е да взима решения въз основата на факти.

Ако кажете на мъжа, че той никъде не ви води, тогава въз основа на кои факти да вземе решение, че да ви заведе на ресторант? Освен това в изказването „ти никъде не ме водиш“ липсва мотивация. Мъжът разбира израза ни като критика, дори като негов провал, а не като реална подкана за удовлетворение на желанието ни.

Опитвайте, променяйте мисленето си и действията си, наблюдайвайте реакцията на мъжете. От опит глава не боли, нали?

Ще се радваме да споделите това, което ви вълнува по темата в коментар под статията.

 

Прочети още:

Посетете нашата фейсбук страница за още интересни неща

7 неща, които привличат мъжете

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.