10 неща, за които съм благодарна

Има дни, в които се събуждаш, и сякаш целият свят ти принадлежи. Ставаш от леглото с лекота, обличаш се, пиеш кафе и лепваш доволна усмивка на лицето си. А на излизане от дома си казваш, че днес си готов да завладееш света, колкото и усилия да ти струва. Има обаче и други дни, в които си изгубил вяра. В себе си, в хората, в света, в доброто, във всичко. Търсиш смисъла, а той все ти бяха. В такива дни е хубаво да се замисля за какво сме благодарни. Защото животът е кратък и си струва да бъде ценен във всяка една секунда.

Затова, нека си направим списък с поне 10 неща, за които сме благодарни! И да си го четем, когато се чувстваме обезверени, нещастни, необичани или просто без настроение. Защото винаги има за какво да благодарим.Поне 10 неща, за които съм благодарна днес

Може и да ви звучи клиширано, но всяка вечер заспивам с благодарност. Колкото и тежък да е бил денят ми, с годините се научих да ценя всичко. И хубавото, и лошото. Защото всичко е опит. Ето го и моят скромен списък…

1. Благодарна съм, че се събуждам.
Защото това означава, че съм здрава, мога да работя, да се усмихвам, да обичам, да споделям радостта си от съществуването.

2. Благодарна съм, че имам покрив над главата си.
Много хора нямат къде да живея, нито с кого, съвсем сами си. Затова е редно да се замисляме за онези неща, които възприемаме като дадености.

3. Благодарна съм, че мога да обичам близките си.
Да имаш семейство, което те подкрепя и е на разположение за разговор или просто за да те изслуша след тежък ден, е безценно нещо, което заслужава нашата благодарност. Да можеш да обичаш тези, които са важни за теб, да ги прегръщаш, да споделят живота ти – това е безценно!

4. Благодарна съм, че понякога греша.
Всяка грешка е ценен урок, път към по-доброто. Затова, аз лично не съжалявам за грешките, които допускам – опитвам се от всяка да науча нещо полезно.

5. Благодарна съм за доброто ми сърце.
Може би звучи пресилено, но наистина вярвам, че имам добро сърце. Търся доброто у хората, опитвам се да ги оправдая, когато не са толкова добри, вярвайки, че си имат причина. Убедена съм, че да имаш добро сърце не е недостатък, защото ти помага да виждаш света по друг начин. А и понякога да обичаш някой, който не заслужава, е по-добре отколкото да не обичаш никого, нали!

щастлива жена
снимка: Pexels.com

6. Благодарна съм за това, че често поставям другите пред себе си.

В много ситуации това не е хубаво, но понякога трябва да помислиш за другите, вместо за себе си. Отделяйте време за другите хора, бъдете им опора, когато се нуждаят от тогава. Защото когато правим нещо за някого, привличаме позитивни неща в живота си. Страхотно, нали!

7. Благодарна съм, че имам време да чета.
Напоследък не разполагам с много време, но съм щастлива, когато успея да си открадна някоя и друга свободна минута и да потъна в безкрайния свят на литературата. Защото тя е способна да те отведе на хиляди места, без да отместваш поглед.

8. Благодарна съм, че имам достатъчно мечти, които да осъществя.

Обичам да мечтая на едро. Защото така виждам потенциала в бъдещето си. Радвам, се че не съм постигнала всичко, което искам, защото това би ме направило не достатъчно мотивирана, за да продължа напред. Най-хубавото винаги предстои.

9. Благодарна съм, че имам достатъчно време да правя нещата, които обичам.

Да спортувам, да чета, да мечтая за бъдещето, да пиша. В забързания свят на технологии и вечна ангажираност рядко успяваме да оценим времето, което имаме. Нека поспрем за миг, да се усмихнем на живота около себе си и да продължим към това, което ни прави щастливи.

свобода
снимка: Pexels.som

10. Благодарна съм, че пиша тези редове сега, защото това означава, че имам достатъчно време, за да помисля над малките, но важни неща от живота. Предлагам ви и вие да направите същото!

Прочети още:

71 начина да покажеш благодарност към другите – част 1

Посетете нашата фейсбук страница за още интересни неща

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.