Вторият сезон на „Фермата“ вече радва зрителите

или защо Градски дами избраха да се вдъхновяват от селската действителност?

Целта на този пост не е да ви даде информация или мнение за старта на реалити предаването „Фермата“, което се излъчва по BTV. По-скоро, ние, от Градски дами, решихме да споделим своето вълнение и искрено щастие към предаването „Фермата“. Не ни интересува какви хора участват – известни, или обикновени. Не ни вълнуват интригите, които ще се заформят съвсем скоро около тях. Не се вълнуваме и от това кой откъде идва – дали от малко градче, от селце, или от чужбина. За нас е важно защо тези хора са там. А истинската причина е, че всеки, малко или много, крие в себе си любовта към земята. Тази, която дава живот, тази, която приема живот и тази, която го съхранява.

втори сезон на фермата реалити

Защо избраха „Фермата“?

Няма как да не се запитаме защо тези хорица избраха точно „Фермата“ за свой дебют в телевизията. Безкраен е броят на стартиращите реалити предавания към момента на български ефир. Могат да станат известни и с много по-малко усилия. Истината е, че всъщност модерните хора от 21-ви век,  градския тип човек има нужда да открие онази изгубена част от себе си. Да открие корена си – онова местенце  на село, където хората са били безкрайно щастливи, свободни и хармонични. Именно затова тези 19 души с различен произход и житейски път избират „Фермата“, за да открият корена си, да открият себе си в една по-различна действителност. Предизвикателствата пред тях тепърва предстоят, но няма лесно щастие. А и хората казват, че то е път, а не цел. Така че можем само да пожелаем успех на хората, избрали да открият красотата на простия живот. Защото всички сме тръгнали от там, от ароматната земя, от зелените поля, от отрупаните плодородни лозя и пълноводната река. Всички сме земя.
Какво е „Фермата“?

Тя е своеобразно пътуване назад във времето. Тогава, когато всичко е било просто. Хората са били истински. Нямало е интернет и безкрайни нощи по баровете, но е имало безкрайно поле и синьо небе, което е било на един хвърлей от нас. А животът е бил някак по-пълноценен. Там, край реката, близо до огъня вечер, по цял ден на полето и сред животните – именно така виждаш магията на света, красотата във всяко дребно нещо. Виждаш светулките и можеш да докоснеш звездите, които ти се струват толкова близо. И сякаш добро и зло не съществуват, и се усмихваш на жуженето на пчелите и те радват първите слънчеви лъчи, защото идва нов ден, нов момент, в който можеш да бъдеш пълноценен. Това ни припомня „Фермата“. И може би всеки от нас е хубаво да се замисли колко много означава за него земята, колко сме зависими от нея и как трябва да сме благодарни за всичко, което получаваме.

къщата във фермата

Защо да гледаме „Фермата“?

„Фермата“ е предаване, което ни учи на ценности. Ценности, които сме позабравили, улисани в работа, пари и проблеми. Тези ценности са онова,на което ще научим тези след нас, а именно – доброта, уважение към труда, дисциплина, обич към семейството и любов към земята, към родината. За тези, които не са разбрали, вече стартира вторият сезон на реалити предаването „Фермата“. В него 19 души ще работят рамо до рамо, преодолявайки своите различия, за да възродят българското и да ни докажат, че и в нашите жили все още тече кръвта на предците ни – онези, борили се до края за кътчето земя България да бъде наша родина.

Ако искате да видите какво сте пропуснали в първия епизод на предаването, вижте тук – официалната страница на предаването.

 

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *