Кучетата и децата – защо е хубаво да имаме домашен любимец?

Дете и куче – мисията възможна?

дете и куче

Често сме се питали дали е подходящо да имаме куче, когато семейството се увеличи. Много хора смятат, че дете и куче са взаимнозаменяеми понятия. Дали наистина е така?

Градски дами провери и стигна до следното заключение.

Кучето и детето могат да съществуват заедно без проблеми. Защо? Защото, когато детето расте с домашен любимец, се научава на много полезни качества – да бъде толерантно, да не е егоист, да мисли за друг човек, освен за себе си.

Бетовен – кучето за пример

дете и куче Бетовен

Всички си спомняме големият санбернар Бетовен, който промени представите ни за домашен любимец. След като излезе филмът, всички мечтаехме за подобен другар, готов на всичко за семейството. Истина е, че кучетата са може би най-чувствителните домашни любимци. Нито котката, нито някое друго животно, ще бъде така привързано към вас и вашето семейство. Разбира се, неговата лоялност трябва да бъде извоювана. Кучето трябва да бъде възпитано като малко дете.

Без значение дали то е преди или след появата на детето, вие трябва да засвидетелствате отношение и любов към кучето като към пълноправен член.

Детето и мечтата му за кученце

Всяко детенце иска да има кученце. И това не е случайно. Защото детето и кучето са на една и съща вълна – достатъчно е малко внимание и любов и сърцето им ще бъде ваше.

куче и дете 1

Ако все още се колебаете дали да задържите вашето любимо куче, или дали да си вземете – решението е просто.

Детето и кучето могат да живеят в хармония. Нужно е вашето отношение. Така ще възпитате всеотдаен домашен любимец, верен приятел на вашето дете и чувствителен млад човек.

Бебе и куче

бебе и куче

Тези прекрасни картинки са доказателство за хармонията между куче и бебе.

Ако все още се колебаете, вижте това видео, то ще промени мнението ви.

Кучето и детето – приятели завинаги

Колкото по-голямо става вашето дете, толкова повече ще се привързва към своя домашен любимец. И макар да се страхувате, че покрай кучето, детето ще е изложено на много болести, това не е вярно. От малко вашето дете ще си изгради имунитет към повечето бактерии. Доказано е, че децата, които са израснали в среда с домашен любимец, са по-здрави. Ако това е единствената пречка, не се колебайте и зарадвайте себе си и вашето дете.

куче и дете завинаги

Не забравяйте: Кучето е отговорност. Каквото давате, това ще получите. Научете детето си какво е истинска любов, грижейки се за най-добрия му приятел.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.