Нещата, които правят апартамента дом

Домът е там, където има уют

Какво е домът? – спокойствие, уют, четири стени и всичко между тях, хората, които обичаме. Всичко това наричаме дом. Как обаче да го превърнем от наскоро закупените/наети 4-ри стени, разположени в 48 квадрата жилищна площ в любим дом?

Винаги има как да освежим мястото, на което живеем, с цел да придобием по-човешки облик. За да наречем апартамента, в който сме, дом, означава много. Често го правим несъзнателно именно когато се почувстваме истински емоционално обвързани с мястото. За целта обаче то трябва да отговаря на нашите критерии за дом. За всеки домът е различно нещо. Но с едно ще се съгласим: няма дом, ако няма уют и спокойствие. Затова ето как да превърнем жилището в дом с няколко простички декорации.
Декоративни възглавнички

Всяка дама обича декорациите. Особено в хола или в спалнята. Изберете декоративни възглавнички, които да подхождат на цветовете, избрани за спалнята. Така ще внесете мекота и уют в пространството и ще се почувствате като у дома си.

декоративни възглавнички

Пъстри завивки за леглото

Свеж комплект завивки за леглото са идеалното решение за освежаване на вашата спалня. Ще усетите разликата в помещението още след първото сгушване в пъстрите чаршафи. Те придават облик на вашите покои.

Само за дами: тоалетката с огромно огледало и купища гримове

Колкото и да е малко пространството в спалнята, всяка дама заслужава тоалетка с прекрасно огледало, в което да се любува всяка сутрин. Ако имате място, изберете тоалетка с шкафчета, за да може да складирате гримовете си. Практично, нали? С тази мебел ще се почувствате не само у дома си, но и като истинска принцеса.

мечтаната тоалетка за дами у дома

Цветни сервизи

Разчупете сивата обстановка и закупете шарени сервизи. Използвайте ги да внесат малко свежест в кухнята. Ще се учудите от резултатите: колко свежо би могло да стане в сивото пространство, ако изберете няколко акцента.

цветни сервизи

Магнитите по хладилника

Почти всеки дом си има магнити по хладилника. Това е като някаква запазена марка. Повечето хора не ги използват по предназначение, а по-скоро като средство за декорация. Събирайте магнити от местата, които посещавайте и ги носете вкъщи. Така ще пренесете част от атмосферата на преживяването във вашия дом и никога няма да ви е скучно и сиво.

Снимки в рамки

Спомените са запечатани в рамка. Украсете стената в красиви и запомнящи се моменти с най-близките. Така всеки път, когато сте нещастни и погледнете снимките, те ще ви вдъхват доза емоции.

рамки за снимки във вашия дом

Килимче „Добре дошли в моя дом“

Не на последно място трябва да отбележим и килимчето пред вратата с надпис „Добре дошли в моят дом“. Този прекрасен детайл ще ви кара да се усмихвате всеки път, щом напуснете дома си. И тайничко ще ви кара да мечтаете да се върнете по-бързо вкъщи. Защото домът е там, където се чувстваме себе си.

килимче добре дошли у дома

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.