Вкусни и лесни домашни рецепти за Хелоуин

Хелоуин – празник на промяната

Макар да не е български празник, Хелоуин все по-често бива предпочитан за празнуване в края на октомври. Причината е проста: атрактивен, интересен, чужд. Няма да коментираме дали е редно, или не празнуването на чужд празник – всеки има свободата да избира в какво да вярва. Като граждани на мултикултурно общество, ние ще изберем да празнуваме Хелоуин, защото идеята за доброто и злото и тънката граница между тях ни допада.

И така, какво можем да си направим за Хелоуин? Какви вкусотии да приготвим, бързо и лесно, и с тях да изненадаме децата, които почукат на вратата за сладки?

Рецепти за Хелоуин – бързо и лесно

За да приготвите интересни и страховити десерти за Хелоуин, ти е нужно желание и няколко часа, в които да се развихриш…
Претцели, наподобяващи тиква

Тези малки и симпатични претцели ще ви свършат чудесна работа. Трябва ви само две съставки: пакет претцели и сос, в който да ги потопите (солен или сладък по ваш вкус). Сосът може трябва да е оранжев. След като ги потопите, изчакайте да изсъхнат и след това ги подредете в красиви чинийка, все едно са истински тикви.

рецепти за Хелоуин претцели
снимка: Pinterest.com
Чудовищни хапки

Никога досега чудовищата не са били така… вкусни! Да, защото са от шоколад. Използвайте любимите си крекери за основа, а върху тях поставете парченца шоколад. За да направите очи, зъби и други, може да използвате маршмелоу или друга мека субстанция. Декорирайте с вкус.

чудовищни хапки рецепти за Хелоуин
снимка: Pinterest.com
Вещерска метла

За да си направите метлата на някоя вещица, са ви нужни: пакет солети, кашкавал (мек, за да може да се увива) и копър или друга зеленина за връзка. Нарязвате дебело парче кашкавал с големина, колкото ще ви е нужна, след което го режете по дължина (като на картинката). Сервирайте ги като предястия. Ще очаровате всички:)

Източник: onelittleproject.com

Бели мишки

Ако нямате време за печене, прекарайте го в декориране на вече готови продукти. Например, тези красиви бели мишки, нарисувайте им очи, опашки и всичко, каквото пожелаете, с шоколад… Може да използвате меденки или бисквити за основа.

мишки за Хелоуин
снимка: Pinterest.com
Няма парти без пунш

Задължително направете пунш, който да изглежда като кръв или някаква друга неприятна субстанция. Използвайте тъмни плодове или готови сокове, които да декорирате с бонбони и други елементи.

пунш рецепти за Хелоуин
снимка: Pinterest.com

 

Използвайте всичко, за което се сетите. Направете забавен и интересен празник с вкусни неща.

Очаквайте още идеи и предложения от Градски дами за рецепти за Хелоуин!

 

Прочети още:

Хелоуинска забава: чудесни идеи за вашите нокти

Вкусно ягодово смути в няколко лесни стъпки

Време е за меденки

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.