Грим през различните сезони – част втора

Вече ви запознахме с тенденции за грима през пролетта и лятото.

Сега е момента да видим какъв грим да изберем през студените месеци.

Грим през есента

съвети за есенен грим

Есента е златна. Такъв е и гримът през есента – в златисти нюанси и тонове. Акцентира се върху очите – златни сенки, молив и спирала. Устните също могат да бъдат акцентирани с червило в пастелната гама.

есенен грим

Грим през зимата

През зимата се гримираме повече. Използваме много пудра и руж, за да акцентираме върху лицето си. Всяка дама иска да изглежда добре дори през най-големите студове. А как се справяме с грима на очите?

И там не липсват варианти. Можем да акцентираме отново само върху очите с очна линия и спирала. Или пък с молив. Можем да използваме брокатени сенки -много подходящи за сезона. Също така тъмни тонове зависимост от цвета на очите ни.

опушен зимен грим

Много дами предпочитат да гримират очите си през зимата с опушен грим.

Ето как с няколко простички стъпки може да постигнете желания ефект.

 А тук може да видите уроци за драматично опушени очи в кафявата гама.

 Каквото и да изберете, важното е да се харесвате. Няма по-красива жена от тази, която вярва в своята красота и външен вид. Тя е успешна и щастлива.

Много дами избират цветовете за грим спрямо облеклото си, а не спрямо сезона. Как се съчетава чантата или обувките с грима? А аксесоарите?

Нужно е да следваме едно простичко правило – гримът е важен за очите. Ако е добре направен, те ще бъдат изразителни и ще изпъкват. Ако не е – лоша работа.

зимен грим

За кафяви очи златистата гама грим ги кара да изглеждат леко уморени. При тях използвайте розово, лилаво и зелено. По същия начин зеленият цвят грим не е подходящ за зелени очи, защото се слива и не прави добър контраст. Там всички по-тъмни нюанси вършат прекрасна работа, защото контрастират с цвета на окото. Експериментирайте и изберете най-доброто спрямо вас, вашите очи и вашия стил.

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *