Какво да правим през тези горещи летни дни… в града?

Горещи летни дни – време за мечти…

Не ни изглежда примамлива перспективата да стоим далеч от морето през идващите летни дни, но ако ни се наложи – вече знаем какво може да правим в прашния и голям град.

Няколко свежи идеи за свежо настроение през горещите летни дни в големия град

Можем да избяга от скуката и горещина на тези 5 места.

П.С. Планирайте добре всяко едно от тях, за да няма изненади…
Разходка в близкия парк

Какво по-хубаво за горещите летни дни от разходка в парка! Вдъхновени сме да полегне под някое дърво, да почетем на спокойствие и прохлада. Само че, внимавайте. Подсигурете си спрей против кърлежи, комари и всякакви други насекоми, които могат да развалят релаксиращия ви ден. В горещите дни плъзват всички твари. Най-добре си вземете спрей и периодично се пръскайте. Снабдете се с шапка, защото слънцето е силно. Не забравяйте и за течностите, тъй като през лятото се нуждаем от повече вода. След като подготвите всичко това, вече сте готови за релакс на сянка в горещия летен ден.

Басейн

Слънчев и зноен горещ ден край басейн – мечтата на всеки. Не е толкова трудно да си представите, че сте на морето, ако край вас има вода. Басейнът е идеално място за градска почивка от прахоляка и жегата. Изберете вашето място и не забравяйте слънчевите очила, шапката и лосиона против изгаряне. Слънцето е коварно и не прощава. Заредете се и с добро настроение – денят ви ще е прекрасен.

басейн в горещите дни
снимка: Pexels.com

Еднодневна екскурзия до близка дестинация

Ако искате да се обогатите културно в горещите летни дни, то тогава направете свои план за най-близките места, които може да посетите. Пещери, реки, планински пътеки – всичко е позволено. Тръгнете рано, снабдете се с всичко необходимо и прекарайте един чудесен ден сред природата.

летни идеи за горещи дни
снимка: Pexels.com

Разхладително питие в някой градски оазис

Всеки град си има места, където обичаме да се крием, когато е твърде горещо. Тези места ни карат да се чувстваме сякаш сме близо до морето. Намерете своите градски оазиси в горещите летни дни и помечтайте.

градски оазис
снимка: Pexels.com

Пикник на прохладно място

Храна, гледка и почивка – пикник! Предложете на приятелите си да прекарате малко време на чист въздух – естествено, на сянка. Вземете всичко нужно да един чудесен ден, но най-вече: добро настроение и много ентусиазъм.

И не забравяйте – най-важното е да сте ентусиазирани. Мястото, хората, времето – всичко това подлежи на промяна. Важни сте Вие! Затова изберете да се чувствате добре! 🙂

Прочети още:

Здрави и щастливи през лятото в няколко стъпки

Любима смути рецепта за лятото

Вижте няколко лесни прически за лятото

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.