Здрави и щастливи през лятото в няколко стъпки

Несъмнено, лятото е опасен сезон. Високи температури, вируси и други неприятни неща.

Как да сме здрави и щастливи през лятото?

Всеки иска да се чувства добре на своята почивка. Да не е болен или да се чувства некомфортно. Как можем да предотвратим това, без да пием лекарства?

здрава и щастлива през лятото

Добрата лична хигиена е ключът към здравето

Макар да ви звучи малко смешно, това е истина. Ако полагаме необходимите усилия за личната си хигиена, то несъмнено ще сме по-здрави. Например, да си мием ръцете по-често през лятото, особено след контакт с други хора. Да се къпем с по-хладка вода, за да се охлаждаме. Да гледаме на здравето си с отговорност – ако ни заболи гърло да вземем мерки, а не да чакаме да отмине от самосебе си.

Движете се повече

Дори да ви се иска цял ден да сте в леглото, недейте. Движението е здраве. Идете да се разходите в парка, хапнете сладолед с приятели, изведете кучето. Раздвижете се и ще усетите прилив на енергия.

здрава и щастлива през лятото

Повече течност в горещото

здрави и щастливи

Всеки знае, че лятото трябва да пием повече течности. Но кой го прави наистина? За да сме здрави и щастливи, нужно е тялото ни да поема минимум по 1 литър вода на ден. Ако не обичате вода, тогава пийте други течности, но не алкохолни и да не са газирани. Сокове, айрян, фрешове и всичко останало е позволено.
Не стойте дълго време на слънце

Колкото и да мечтаем за шоколадов тен, трябва да се откажем от идеята да заприличаме на Наоми Кембъл. Слънцето е много вредно за кожата и с негова помощ тя започва да старее по-бързо. Ако толкова държите да се излагате на слънце, за да сте здрави и щастливи, ограничете престоя си. Печете се сутрин рано или след 16:00. Тогава слънцето не е толкова силно и няма да ви причини толкова много щети. Не забравяйте продуктите за грижа от слънцето, както и задължителната шашка. Без нея можем да получим слънчев удар, а това със сигурност ще наруши почивката ни.

Храната – подбирайте я внимателно

Храната е от огромно значение за нашия външен вид и щастие. Макар лесно да се изкушаваме да хапнем набързо и от случайни места, то това не е никак хубаво през летните месеци. По този начин рискуваме да се натровим и да имаме много неприятности след това. Затова, внимавайте какво ядете. Лекарите препоръчват лятото да е ядат по-леки храни: салати, безмесни ястия. Оставете манджите и тестото за зимата – ще имаме нужда от него.

храната здрави и щастливи

Наблегнете на плодовете. Те ще утолят жаждата ви и ще ви заситят. А и са толкова полезни. Ще превърнат всяка гладна дама в здрава и щастлива принцеса.

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.