Интересни и забавни начини да поканите своите шаферки

Въпросът към всички шаферки – ще ме удостоите ли с честта…

Макар всички да си мислят, че най-важният въпрос е „Ще се омъжиш ли за мен?“, то със сигурност „Ще бъдеш ли моя шаферка?“ по нищо не отстъпва откъм емоции и вълнения на най-дълго чаканата покана.

Без значение, че главният въпрос се задава от младоженеца, това не значи, че и вие, мили дами нямате шанса да зададете важен за вас въпрос. „Ще бъдеш ли моя шаферка?“ – въпрос, на който вашите приятели със сигурност ще отговарят с „Да“. Но не е това важното. Важното е как ще ги попитате, за да оставите хубав спомен от предстоящото събитие.

ще бъдеш ли моя шаферка
снимка: Pinterest.com

Креативни и интересни начини да зададете Въпроса на вашите приятелки

Ролята на шаферката е важна. Заедно с кумата, тя е дясната ръка на булката. Трябва да е свежа, забавна, да направи всичко възможно тържеството да бъде незабравимо за булката и не на последно място – да се забавлява на макс.

За да удостоите с честта да ви бъдат шаферки най-близките ви приятелки, трябва да ги попитате подобаващо. Ето и нашите предложения как да се случи това. И спокойно, не е нужно да падате на коляно – това го оставете за господата 🙂
Балон с въпрос

Красив и незабравим начин е да попитате своите бъдещи шаферки дали ще ви укажат честта да бъдат част от един от най-важните дни в живота ви с помощта на… балон с хелий. По възможност да е прозрачен, за да поставите вътре посланието. Ако не разполагате с такъв, то тогава може да го изпишете с маркер или да прикрепите лист с хартия с красиво изписания въпрос. Оригинално, нали?

балон шаферки
снимка: Pinterest.com

Декорирайте с конфети, панделки и всичко, което пожелаете, за да зарадвате най-близките си дами.

Чашка или друг сувенир-подарък с важния въпрос

Уверете се, че приятелките ви знаят колко много държите на тях.

Чудесна идея за подарък към бъдещите шаферки е специално изработени чашки с въпроса:
„Ще бъдеш ли моя шаферка?“ и името на съответното момиче. Това е сладък начин да засвидетелствате обич и да оставите красив спомен. Като вариант на този подарък е ръчно изработена свещичка с послание.

подаръци за шаферките
снимка: Pinterest.com

Картичка

Най-стандартният и предпочитан начин да поканите някого (за сватба, рожден ден или нещо друго) е чрез картичка. Тук говорим за оригинално изработена картичка, която да покаже на вашата избраница (шаферка), че е важна за вас и без нея празникът няма да е същият.

картичка за шаферките
снимка: Pinterest.com

 

Картичка
снимка: Pinterest.com
Бутилка (може би вино)

Бутилка вино с интересен етикет – чудесен начин да предложите на приятелките си да бъдат ваши шаферки в големия ден. А след това, дружно да изпият бутилката с вино.

бутилка вино за най-добрата шаферка
снимка: Pinterest.com

Пъзел

Пъзел с разместени парченца, които като се подредят, могат да образуват въпроса: „Искаш ли да бъдеш моя шаферка?“. Интересен, забавен, креативен и много личен начин да покажете на близките си приятелки колко много държите на тях.

пъзел
снимка: Pexels.com

Послание в бутилка

Посланието в бутилка е романтичен жест, който подхожда за повода. Изберете малко шишенце с тапа отгоре. Посланието напишете на цветна хартия, която може да декорирате. Завийте го добре и го поставете в шишенце. Сега вече е готово за притежателката си.

Писмо в бутилка
снимка: Pinterest.com

Сватбеният ден е веднъж в живота. Отминава бързо, сякаш като миг. Но подготовката за него е изключително важна и част от самия празник. Доверете се на детайлите – те правят чудеса.

 

Прочети още:

Колко струва една сватба или…

Какво да подарим за официално събитие?

Идеалното моминско парти – как да го организираме?

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *