Мило момиче, той не си пада по теб!

Жените обичаме да се залъгваме. Понякога дори твърде много. Но това е нормално, в природата ни е да се пазим от разочарования. Само че понякога се разочароваме повече от това, че отказваме да приемем истината, която ще ни избоде очите. Как да разберем, че той не е за нас, че не си пада по нас? Има няколко лесни начина това да се случи…

Той не си пада по теб, ама наистина…

Кои са случаите, в които спокойно можем да отсвирим даден обект от живота си, защото той ни дава сигнали, от които разбираме, че не си пада по нас? Колкото и да търсим оправдания за всяка ситуация, дълбоко в себе си знаем, че се самозалъгваме. Не ни се обажда, защото нямал време. А ние имаме предостатъчно, работейки, спортувайки, чистейки, грижейки се за външния си вид и какво ли още не. Истината е, че ако е искал, щял е да се обади. Дори за 2 минути.
Друга глупава причина, която често ползваме за оправдание е, че много неща го тревожат, и затова не се сеща за нас. Глупости! Всеки човек има проблеми, но това не му пречи да мисли и за други неща. Както правим ние, жените.

Ето ги и сигналите, които трябва да ни дадат храна за размисъл накъде сме тръгнали с човека, който не си пада по нас, но кой знае защо сме решили, че е за нас: 

Той не си пада по теб, ако чака първо ти да го потърсиш

Човек, който не тръпне в очакване да ви види, чуе или да ви пише, въобще не ви трябва. Съвет – щом като толкова чака за вашето внимание, накарайте го и вие да почака. Не го търсете и вижте какво ще се случи. Мине ли седмица, не го бройте. Никога не е било писано.

той не си пада по теб
снимка: Pexels.com

Той не си пада по теб, ако говори само за себе си

Да, и мъжете могат да бъдат егоцентрични. Това не е запазена марка само за жените. Ако във всичките ви срещи, той говори само за себе си и винаги се опитва да е в центъра на прожектора, с всичките си успехи и проблеми, то тогава какво… Не е за вас, мили дами. Оставете го по-добре сега, отколкото когато е късно, и сте поели част от отровата му да разруши вашия крехък живот. Не ви трябва човек, който не се интересува от това какво харесвате, как пиете кафето си и дали четете книги. Оставете го сам, явно така му е най-добре.
Той не си пада по теб, ако те търси само когато има нужда от теб

Това е така нареченият мъж „Използвач“ – търси те, когато има проблем, а дори не се интересува ти как се чувстваш. Хайде, стига вече, достатъчно драма. Не ни трябват такива хора, нали? Имаме си достатъчно други, които ни използват волю-неволю. Оставете го да се справи сам с живота. На вас никой не ви помага. А и той никога не е пожелал да ви помогне, нали?

За да не бъдем нещастни, трябва да си дадем реална сметка за хората, които са част от живота ни. В противен случай ще получаваме разочарование след разочарование, а ефектът ще е – никакъв. Направете си хубава равносметка дали заслужава даден човек да бъде част от ежедневието ви и доколко той активно участва в него.

Той не си пада по теб, ако не те приема такава, каквато си

Списъкът може да е огромен, но схванахте идеята. Ако не ви приема такава, каквато сте, значи е несериозен и не заслужава вашето внимание. И не помни детайли. Защо ни е такъв човек? Всеки може да помни важните неща. Но другите…

той със сигурност не си пада по теб
снимка: Pexels.com

Щастието е въпрос на мислене

бъди щастлива
снимка: Pexels.com

Запомни: Щастието е въпрос на настройка. Ако ти решиш, че искаш да си щастлива, трябва да продължиш напред. Загърби всичко и започни наново. Със свежи сили. Защото щастието може да те чака зад ъгъла. А ти да не го виждаш, защото си заслепена от този до теб. Неподходящият тип, който така или иначе не си пада по теб. Нека си бъде сам.

 

Прочети още:

Какво да разберем за себе си преди да имаме връзка с друг човек?

Връзките ни с хората почиват на взаимно доверие

6 кратки съвета за връзките с хората около вас

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.