Какво да разберем за себе си преди да имаме връзка с друг човек?

Какво не знаем за себе си?

Всеки човек е индивидуалност, личност, която се изгражда с течение на времето. И това зависи от преживяванията, изборите, които правим, опитът, който градим. Всичко е от значение. И въпреки това, няма как да не си дадем сметка, че понякога се впускаме във връзка, които са изначално обречени. Защо, ще кажете?

Защото няма как да просъществуват отношенията ти с някого, когато самият ти не си себе си, не си цял, не знаеш какво търсиш.

Връзката е като жив организъм – двамата души в едно цяло

За да е успешна връзката ти с друг човек, трябва да си наясно със себе си: какво искаш от живота, за какво мечтаеш, какво не харесваш. Само тогава можеш да се радваш на успешни отношения, които биха просъществували във времето.

какво не знаем за себе си
снимка: Pixabay.com

Кое е това, което не знаем за себе си?

Кои са онези неща, които трябва да научим за себе си преди да се впуснем във връзка?

Какво ви прави истински щастливи?

Преди да се обвържете с друг човек е добре да си изясните кое е това, което ви кара да се усмихвате. Онова, което повдига настроението ви. Нещото, което ви зарежда с енергия и желание за живот. Егоистично е да чакате някой друг да ви каже това. Вие сами трябва да го откриете за себе си. И да, няма да е лесно, но пък ще си струва.

Отделете време да откриете какво обичате – хоби, занимания, може и креативна дейност. Отворете сетивата си за щастието и то непременно ще ви намери. Както и любовта.

Кои са вашите слабости?

Няма идеални хора. Всеки го знае. Затова открийте своите слабости и ги приемете. Така си правите услуга, продължавайки напред. Само когато успеем да се приемем такива, каквито сме, само тогава ще започнат да ни приемат и другите.
Кои са вашите силни страни?

Научете в какво сте силни и се гордейте с него, работете и усъвършенствайте своите силни страни.

Какви са вашите очаквания от живота (вашите стремежи, цели, реализации)?

Какво искате от живота? – кариера, семейство, баланс. Колкото по-рано си отговорите честно на този въпрос, толкова по-малко разочарования ви предстоят в тази сфера. Затова, бъдете честни и открити пред себе си. Дайте си време и обмислете добре. Никой не иска да заблуждава себе си, камо ли другия човек до себе си.

какви са вашите очаквания
снимка: Pixabay.com
Какво очаквате от една връзка?

Тук идва ред на един важен въпрос – какво очаквате от една връзка? Сериозно обвързване, живеене на семейни начала, евентуален брак и семейство, или по-скоро нещо временно, колкото да не сте сами. Замислете се хубаво над това. В противен случай може да дадете грешни сигнали на противоположния пол и да се получи сконфузна ситуация, която със сигурност няма да е приятна за никого.

какво не знаете за себе си
снимка: Pixabay.com
Какви са краткосрочните и дългосрочните ви цели?

Вашите цели са това, което ви мотивира какви избори да правите за бъдещето. Отделете време да се вслушате в тях. Вслушайте се във вътрешния си глас и разберете какво желаете най-силно.

Не заблуждавайте никого, най-вече себе си. Само така ще имате шанс за истинска и пълноценна връзка с друго човешко същество.

Отделеното време за себе си в размисъл никога не е изгубено. Дайте си нужното време, за да опознаете себе си. Ще се изненадате колко е приятно и полезно.

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.