Козирог – най-дълбокомислещият знак

Кои са основните характеристики на козирога?

  • Символ: Коза
  • Елемент: Земя
  • Качество: Теоретичен
  • Планета: Сатурн
  • Цвят: кафяв
  • Камък: оникс
  • Противоположен знак: Рак
  • Китайски еквивалент: Бик

Какво се крие в индивидуалността на козирога?

Когато става дума за професионализъм и традиционни ценности, козирогът печели без съмнение. Този практически насочен знак обича да преминава през живота през най-конвенционалните му пътища без да остави и един камък недокоснат. Смятани за едни от най-дълбокомислещите знаци в зодиака, козирозите са привърженици на свободата, която им дава успехи в личен и служебен план.
Любовта на козирога

 Козирогът много често е сериозен любовник като предпочита нещата да се случва плавно и бавно. Няма да го видите да се хвърля през глава в нещо просто ей така от ентусиазъм. Неговият начин е стъпка по стъпка що се отнася до връзките в интимен план.
На думи са пестеливи, но за сметка на това техните действия говорят много повече. Козирогът цени дълга си и през него изразява своите емоции. Обичат да даряват подаръци без значение каква е цената. Нежни и деликатни, те внимават с харчовете, но невинаги.
Козирог
снимка: google.com

Семейството и приятелите на козирога

Тези, които са избрани за приятели на козирога, се радват на любовта му към хумора. Козирозите се заобикалят с хора, които са честни, лоялни и работливи.

Ценят най-близките си и ще отидат навсякъде само и само да помогнат на близък. По природа козирогът обича най-много ваканции и почивните дни –  като Коледа, защото тогава всички се събират заедно и има много забавление.

По принцип, козирогът няма голям социален кръг приятели. Тези, които са част от него са истински и той много държи на тях. Емоционалните изблици са нетипични за този знак. Те по-скоро биха показали как се чувстват, отколкото да  изразяват емоции с думи.

козирог 1
снимка: google.com

Кариерата и работата на козирога

Амбиция е ключовата дума за този знак. А най-често използваната фраза, в която вярват, е : Аз използвам. За тях е важно да намерят най-подходящият инструмент, за да си свършат работата добре. Започвайки от първото стъпало на стълбата по пътя към върха, те не се страхуват. Ще идат до края само и само да постигнат заветната цел.

В допълнение, те имат високи стандарти за себе си и са отдадени. Тези качества ги правят идеалните мениджъри. Лоялността и желанието за работа са необходимите качества, които знакът цени, както в себе си, така и в околните. Кариери в областта на мениджмънта, преподаването, недвижимите имоти са чудесен избор за козирога.

Козирозите разпределят добре своите средства и време. Макар понякога да са изкушени да напълнят торбите с покупки, те все пак се въздържат, правейки практични покупки през по-голямата част от времето.

 

marielasv89

Мечтател, писател, читател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.